HSP gezondheidscentrum - EszenzZ Centre
 
2412dreamstimexl46662502versie2.png

Wie zijn wij?

Het EszenzZ Centre is een integraal gezondheidscentrum. Dat betekent dat we voor iedere HSP (en niet-HSP) streven voor een zo goed mogelijk compleet aanbod.
Zowel benaderingen uit de reguliere, als de complementaire sector worden aangeboden, voor jong en oud. Ons gezondheidscentrum kent vrijwel geen wachttijden door samenwerking en gerichte planning op jouw wensen. 
Je kunt dus snel terecht.

Het is heel vaak mogelijk om eerst een vrijblijvend kennis-makingsgesprek aan te gaan. Die zijn veelal gratis of sterk gereduceerd in prijs. Zo kun je eerst eens kennismaken en uitleg krijgen over de gekozen behandelwijze. We vinden het namelijk belangrijk dat je bij een eventuele start weet wat je te wachten staat, op welke wijze er gewerkt wordt en dat je je goed voelt bij de therapeut, psycholoog of begeleider. Het centrum heeft een warme en huiselijke sfeer zodat je in een prettige omgeving kunt werken aan dat wat essentieel is voor jezelf.

Iedereen in het gezondheidscentrum heeft een gedegen opleiding genoten en vaak is een (gedeeltelijke) vergoeding via je verzekeraar mogelijk.

We willen je graag uitnodigen om eens te kijken wie wat doet en bij wie je een vrijblijvend gesprek zou willen aangaan. Elke therapeut, psycholoog en begeleider heeft een ruime omschrijving gegeven van de eigen werkzaamheden en je kunt eenvoudig contact opnemen onderaan ieders profiel. Iedereen is wekelijks op verschillende dagen werkzaam in het gezondheidscentrum.
Gebruik voor specifieke vragen ook de zoekfunctie onderaan de website. Of neem contact met ons op voor advies.

We begrijpen dat het niet altijd even gemakkelijk is de stap te zetten om een afspraak te maken. Daarom hopen we dat ons totaalaanbod in een aangename sfeer je helpt om juist die stap te zetten, voor jezelf…

Mocht je een dergelijk vrijblijvend gesprek wensen, stuur dan een bericht naar de desbetreffende persoon of neem telefonisch contact met diegene op. Alle vragen en schetsen worden vrijwel altijd binnen 24 uur beantwoord.

Alvast hartelijk dank voor je interesse en graag tot ziens in het EszenzZ Centre te Amsterdam.

 

Compact overzicht

 
Antoine van Staveren.jpg

Antoine van Staveren - Hooggevoeligheid, eetproblemen, dwangmatigheden en identiteitsontwikkeling

Klik hier voor uitgebreide informatie.

 
Carme Almarza.jpg

Carme Almarza - Counseling, coaching en persoonlijke ontwikkeling: HSP, NLP, Rots & Water

Klik hier voor uitgebreide informatie.

 
Ellen Hussem.jpg

Ellen Hussem - Transformatiecoaching en Energetische therapie voor hooggevoeligen en empaten

Klik hier voor uitgebreide informatie.

 
Geraldine Groot.jpg

Geraldine Groot - Loopbaancoach voor hooggevoeligen

Klik hier voor uitgebreide informatie.

 
Jim Landman.jpg

Jim Landman - Hooggevoeligheid, grenzen, stress en burn-out

Klik hier voor uitgebreide informatie.

 
Mathilda Bongaardt.jpg

Mathilda Bongaardt - Coaching, counselling en hypnotherapie

Klik hier voor uitgebreide informatie.

 
Nadine Brinkhuis.jpg

Nadine Brinkhuis - Coach en Brainspotting Practitioner

Klik hier voor uitgebreide informatie.

 
Peter Goosensen 2.jpg

Peter Goosensen - Homeopathie en coaching bij hooggevoeligheid, stress en burnout

Klik hier voor uitgebreide informatie.

 
Renate Korthof.jpg

Renate Korthof - HSP begeleiding, Reiki en bewustwording

Klik hier voor uitgebreide informatie.

 
Tamara Weis.jpg

Tamara Weis - Hypnotherapie en HSP begeleiding

Klik hier voor uitgebreide informatie.

 

Uitgebreid overzicht

   
Antoine van Staveren.jpg

Antoine van Staveren - Hooggevoeligheid, eetproblemen, dwangmatigheden en identiteitsontwikkeling

Persoonlijk

Mijn naam is Antoine van Staveren (1968), oprichter van Instituut EszenzZ (2003) en het EszenzZ Centre (2006).


Visie

Ik werd geïnspireerd door verschillende spirituele leraren en stromingen zoals het Boeddhisme en de Advaita.
Mijn individuele ervaringen hieromtrent, mede opgedaan tijdens mijn verblijf in India, kunnen gezien worden als een levenshouding die in de begeleiding zonder expliciet overtuigende ideeën naar jou toe als verbredend kan werken.
Een ziens- en zijnswijze die dan ook na de begeleidingsperiode door jou als groei- en ontwikkelingsproces verder kan worden toegepast. Ik vind dit belangrijk, omdat het werken aan 'jezelf' tijdens de leergang voor verandering en groei zorgt. Vervolgens dient zich daarna regelmatig een nieuwe fase aan. In deze situatie kunnen mogelijkheden worden gecreëerd om indien gewenst de ‘individuele groei’ in een ruimere vorm van bewustzijn zelf voort te zetten.
Introspectie (naar binnen keren) is hierbij het uitgangspunt, met als doel zelfsturing en automatische gedragsveranderingen. De leergangen zijn zeer praktisch met vele bruikbare tools voor het dagelijks leven. Bovenal met een doelgericht resultaat, namelijk om het vanuit je ware Zelf te bewerkstelligen.

De paraplu boven de leergangen is de boeddhistische (ook wel contemplatieve) psychologie. De leergang is geen therapievorm. Je gaat dus niet in therapie. Daarom spreken we niet van 'patiënten' of 'cliënten' maar ben je een student op zoek naar dat wat je vanuit je eigen beleving echt bent. Dat kan een boeiende reis zijn. Onze gereedschappen helpen je bouwen aan je eigen ontworpen zandkasteel. Je gaat het dus zelf doen en ontdekken. Zo wordt het je eigen creatie! Je zult begrijpen dat het zand eerst gezeefd dient te worden.. De begeleider helpt je bij het zuiveren/transformeren van je probleem of klacht, want dat is vaak de aanleiding om een dergelijke leergang te starten.
Uiteraard krijgt iedere deelnemer een studiemap mee inclusief theoretisch en praktisch huiswerk.

We bieden geen overtuigende oosterse filosofieën maar we plukken wel graag de juiste vruchten die gezond zijn.
Deze combinatie met westerse zienswijzen blijkt effectief. We gaan er hierbij vanuit dat er geen 'goed' of 'slecht' is. Geen 'positief' of 'negatief' etc. Het IS, en meer niet.. Zo is berusting eerder voor de hand liggend en kunnen we met een ander perspectief naar anderen en bovenal ook naar onszelf gaan kijken. Dus zonder oordeel. Dit vermengd met andere benaderingen naar jou toe als 'totale persoon' zorgt voor verandering van je klachten. Want wij gaan er vanuit dat als jíj verandert je klachten mee veranderen. En dat blijkt ook zo te zijn.
Onze leergangen worden veelal als bijzonder en vernieuwend ervaren daar er een scala aan mogelijkheden en diversiteit wordt aangeboden. Deze mogelijkheden worden aandachtig gebruikt om je doelstellingen te bereiken.

Opleidingen

Aan de Academie voor Eclectische Psychotherapie (SETH) te Utrecht volgde ik de post-hbo beroepsopleiding Hypnotherapie/ eclectische psychotherapie. Een opleidingsorganisatie op het gebied van psychische en psycho-sociale hulpverlening met een NEN-EN-ISO 9001 kwalificering. Hierop volgde een specialisatie in Tunesië met betrekking tot Fibromyalgie bij de Post Graduate "Centartium."

In 2003 rondde ik de opleiding Mentaal Emotieve Training af bij Instituut IMET. Een vernieuwende specialisatie voor eet-, angst-, dwang- en identiteitsstoornissen. Instituut EszenzZ begeleidt mensen met bijvoorbeeld BED, anorexia en boulimia.

De afgelopen 15 jaar verdiepte ik me in de Advaita en de Boeddhistische (contemplatieve) Psychologie. Vanuit deze basis ontstond tevens de opleiding 'HSP Begeleider' welke ik twee keer per jaar met veel plezier doceer. Binnenkort volgen ook losse trainingen in bijvoorbeeld Zentherapie.

Lidmaatschap

De NBVH beroepsvereniging en de RBCZ.

Specialisatie

Het is dus belangrijk om niet alleen de klacht maar juist de oorzaak te benaderen.
Mijn ervaring is dat indien je als persoon verandert, je gedrag vanzelf mee verandert. Daarom wordt er altijd naar jou als totale persoon gekeken.
In eerste instantie is er een kort voortraject wat begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierna vindt er een uitvoerig intakegesprek plaats waarbij je
alle, voor de leergang belangrijke, informatie weergeeft. Naar aanleiding van de hulpvraag worden er vervolgens individuele doelstellingen geformuleerd, en samen met jou wordt vervolgens de opbouw van de leergang besproken. Dan start de daadwerkelijke individuele leergang.

Ik ben gespecialiseerd in begeleiding bij hooggevoeligheid, bewustwording, eetstoornissen (anorexia, boulimia, BED), angststoornissen, dwangstoornissen en identiteitsproblemen.

Kennismakingsgesprekken

Een kennismakingesgesprek is belangrijk om te kijken of het goed voor je voelt om te gaan starten. Tijdens zo'n gesprek hoef je niet alles te vertellen zoals bij een intakegesprek vaak wel het geval is. Dat geeft je meer ruimte en vrijheid om zelf te beslissen of je wilt starten bij ons of juist niet.

Veelal zijn individuele gratis vrijblijvende kennismakingsgesprekken bij mij persoonlijk (of een directe collega) mogelijk. In een uur wordt uitgelegd wat een individuele leergang inhoud en tevens kun je alle vragen stellen. Ik krijg meer informatie over je specifieke situatie. Vanuit die situatie gaan we verder kijken en kunnen we mogelijk een intakegesprek gaan inplannen. Bel  of mail gerust voor een afspraak.

Kosten

Een bijeenkomst kost 90 euro incl. materiaal en persoonlijke ondersteuning  bij opdrachten tussen de bijeenkomsten.

Verzekeraars

De meeste verzekeraars vergoeden (vaak gedeeltelijk) de kosten. Een aanvullend pakket voor alternatieve geneeswijzen is hierbij verplicht.

Voor een overzicht klik hier

Informeer anders even bij je verzekeraar.

Neem contact op met Antoine van Staveren:

Antoine van Staveren
Website: www.eszenzz.nl
E-mail: info@eszenzz.nl
Telefoon:  0227-608959

 
Carme Almarza.jpg

Carme Almarza - Counseling, coaching en persoonlijke ontwikkeling: HSP, NLP, Rots & Water

Persoonlijk    

Ik ben Carme Almarza, sociaal pedagogisch hulpverlener, ervaringsdeskundige en gecertificeerd HSP begeleider. Ik help jou om in je kracht te komen zodat jij de regie over jouw leven weer zelf kunt nemen. 

In de loop van mijn carrière heb ik mijn passie gevonden in het coachen en begeleiden van mensen met als uiteindelijke doel: het beste uit de mens te halen. Mensen helpen om vooral weer vertrouwen te krijgen in zichzelf zie ik als een mooie uitdaging. Onze maatschappij met alle (on)mogelijkheden is soms moeilijk te overzien, waardoor wij het spoor bijster kunnen raken. Graag ben ik er om je weer vooruit te helpen, kaders te bieden en overzicht te geven. Samen op weg naar jouw kracht.

In de jaren heb ik veel ervaring opgedaan in het sociale werk: als sociaal pedagogisch hulpverlener voor jongeren en gezinnen, voor mensen met een psychiatrische achtergrond, mensen met verslavingen, voor mensen met andere verstandelijke mogelijkheden, voor ex-gedetineerden en voor personen die extra ondersteuning nodig hebben zoals bij autisme, adhd, etc. 

Visie

Mijn visie kan ik heel kort definiëren: ‘Je mag er gewoon zijn, met alles erop en eraan.”

Een mens is uniek en mooi van nature. We zijn geboren en ons leven start. Tijdens onze wandeling door het leven worden we soms door interne en externe factoren van ons pad afgeleid. We raken ons pad kwijt en we voelen ons uit balans. Het mooiste is dat de mens beschikt over voldoende innerlijke mogelijkheden en kracht om dit pad weer te hervinden, of als het nodig is, om een nieuwe pad aan te gaan. Ieder mens doorloopt zijn eigen pad in eigen tempo.

Jij bent degene die deze kracht met alle kwaliteiten die erbij horen, weer kunt hervinden. En ik kan je daarbij begeleiden, zodat je je weer vrij kunt voelen.

Wat zich aandient, mag er gewoon zijn. Je bent goed zoals je bent!

Specialisatie

Ik werk met het Rots & Water programma, het NLP model en met een leergang voor Hoog sensitiviteit. Met deze bijzondere tools help ik jou met:  

●     inzicht krijgen in je eigen handelen

●     inzicht krijgen in je denkpatronen

●     inzicht krijgen over je emoties 

●  omzetten belemmerende overtuigingen in verruimende overtuigingen zodat je je vrijer voelt

●     jezelf accepteren zoals je bent

●     balans vinden in jezelf

●     je grenzen aangeven en deze leren bewaken

●     het vergroten van zelfkennis, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen

●     je kwaliteiten en talenten ontdekken

Je wordt je bewust van je waarnemingen, gedachtenpatronen en gedrag. Uiteindelijk ben je in staat blijvende veranderingen in je communicatie en gedrag te maken om zo tot betere resultaten te komen. Je leert jezelf kennen, jezelf zijn en sterker in het leven te staan. Een mooie uitdaging.

Zit je vast in gedragspatronen die je belemmeren in het dagelijkse leven?   

Lukt het je niet om je doelen te bereiken?  Of weet je niet wat je wilt?  

Ben je uit balans?  Heb je moeite met grenzen stellen of voor jezelf opkomen? Zie je het bos door de bomen niet meer?  

Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Kennismakingsgesprek

Een kennismaking duurt uiterlijk een uur. Deze is gratis. Middels deze afspraak kunnen we elkaar beter leren kennen en kun je voelen of het klikt, zowel persoonlijk als op het gebied van werkinhoud. Je krijgt de ruimte om je vragen te stellen en om te vertellen wat je kwijt wilt. 

Opleidingen & trainingen

·      SPH Sociaal Pedagogische Hulpverlener 

·      NLP practitioner 

·      Leergang HSP begeleider 

·      Rots & Water trainingen: Algemene training, basis school training, Focus op meisjes en vrouwen training, Autisme spectrum training, Fysieke beperking training 

·      Training SRH methode (Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen)

·     Assertiviteitstrainingen voor kinderen & jongeren PrOP model 9 tot 16 jaar

·      Training voorkomen en hanteren van agressie  

Lidmaatschap

Aangesloten bij:

- NVNLP (Nederlandse vereniging NLP)

- Register GGZ agogen nr 461030578

- Het HSPBN (HSP Begeleiders Netwerk Nederland)

Kosten

De prijs bij een individueel traject, per sessie 75,00 euro (inclusief 21% btw). 

Vergoedingen

In je kracht is een particulier dienstverlener, de coaching en training van in je kracht wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. U ontvangt een gespecificeerde digitale BTW factuur voor eigen administratie. Mogelijk kunt u de kosten aftrekken bij de belastingaangifte. Informeer u vooraf hierna bij de belastingdienst (0800-0543). 

In sommige situaties is het mogelijk een persoonsgebonden budget (pgb) bij uw gemeente aan te vragen. Wellicht kan ik u hiermee adviseren en hulp bieden. 

Neem contact op met Carme Almarza:

Telefoonnummer: 06-11296977.

Email: info@injekracht-carme.nl.

Website: www.injekracht-carme.nl

 
Ellen Hussem.jpg

Ellen Hussem - Transformatiecoaching en Energetische therapie voor hooggevoeligen en empaten

Persoonlijk

Mijn naam is Ellen Hussem, als coach en therapeutisch medium begeleid ik jou als hooggevoelige of empaat met bewustwording, persoonlijke ontwikkeling en traumaverwerking. Zodat jij je balans en kracht kunt terugvinden en weer aan het roer kunt staan van je eigen leven.

Van jongs af aan ben ik heel intuïtief en hooggevoelig, van nature tune ik gemakkelijk in op sferen in ruimtes en gevoelens van anderen. Daarnaast ben ik een empaat en voel ik ook de emoties van anderen in mijn eigen lichaam. Dit is voor mij lang een zware last geweest en uiteindelijk raakte ik daarin mijzelf helemaal kwijt, ik zat in een doolhof waar ik de uitgang niet van kon vinden. In mijn zoektocht naar bewustwording, persoonlijke ontwikkeling en traumaverwerking heb ik ontdekt hoe je hier uit kunt komen en dat wil ik graag met jou delen. 

Mijn eigen innerlijke reis begon in 2011, de start van mijn jarenlange opleidingen en trainingen. Eerst alleen voor mezelf, om beter met mijn eigen energie en die van mijn omgeving om te kunnen gaan. Dat was een heftige tijd. De confrontatie aangaan met jezelf en eerlijk naar jezelf durven kijken vraagt moed, toewijding en doorzettingsvermogen. 

Gaandeweg werd het bewust voelen en zien van energie een fascinatie. Ik wilde er meer mee en ontdekte mijn passie: hooggevoeligen en empaten helpen met het ontdekken, transformeren en helen/loslaten van patronen die een gelukkig, gezond en succesvol leven in de weg staan. In 2016 ben ik mijn praktijk gestart. Dat ik mijn hele leven al gemakkelijk kan intunen op anderen, kan ik daar goed bij gebruiken. Zo werd wat eerst een zware last was, uiteindelijk mijn kracht en mijn talent.

Ik doe dit mooie werk met veel plezier en enthousiasme, vooral omdat ik het zelf heb meegemaakt. Ik weet daarom als geen ander welke invloed het op je heeft om jezelf, je balans en je kracht kwijt te raken. En wat het je oplevert als je op reis gaat naar jezelf en daarbij de juiste begeleiding krijgt: geluk, rust, plezier en harmonie. En ik weet dat niet alleen je eigen wereld maar ook de wereld om je heen daar een stuk mooier van wordt. 

Visie

Mijn favoriete uitspraak is: 'de mooiste reis die je kunt maken is die van wie je denkt te moeten zijn naar wie je werkelijk bent'.

Ik geloof erin dat elke mens een zelfhelend vermogen heeft en dat iedereen zelf heel goed weet wat goed is voor hem of haar. Maar soms kan er een moment zijn in je leven dat je daar hulp bij nodig hebt. Zelf heb ik die hulp ook gezocht en gevonden, dit heeft mijn leven positief veranderd. 

Wanneer je iets heftigs in je leven meemaakt, dan kan dat veel pijn veroorzaken en emoties kunnen je dan overspoelen. Als dit je overkomt en je hebt niet de juiste tools meegekregen om je gevoelens en emoties op een goede manier te verwerken, is de kans groot dat je je pijnlijke gevoelens de rest van je leven onderdrukt. Dit bouwt veel onbewuste spanning op, maar ook woede, verdriet en schaamte. 

Je doet dingen die je eigenlijk diep van binnen niet wilt doen. Of je doet de dingen juist niet, die je graag wel zou willen doen. Je onderdrukt, gaat conflicten uit de weg of juist de strijd aan, probeert alles onder controle te houden en verbergt je gevoelens voor jezelf en de buitenwereld. Je legt daarmee jezelf continu allerlei eisen op waar je uiteindelijk niet aan kunt voldoen. Veel is dan ‘moeten’ in je leven. Totdat het teveel wordt en de onderdrukte emoties zich uiten via fysieke en emotionele klachten. 

Zelf heb ik gemerkt, en ook bij mijn cliënten, dat jezelf (bewust of onbewust) niet goed genoeg voelen, de oorzaak is van veel klachten. Juist bij mensen die oprecht om anderen geven en veel aandacht geven aan anderen. Ergens in hun leven hebben zij ervaren dat hun empathische vermogen en hun gevoelens er niet mochten zijn, niet werden gezien of zelfs werden afgewezen of veroordeeld. Dit kan traumatisch zijn en leiden tot een tekort aan zelfliefde, zelfwaardering en zelfvertrouwen. Je kunt daardoor jezelf helemaal kwijtraken. 

Werkwijze

In mijn sessies begeleid ik jou met persoonlijke coaching, bewustzijnsontwikkeling door meditatie- en visualisatie begeleiding en therapeutische technieken, zoals regressietherapie (o.a. innerlijk kind werk) en paramedische healing.

Ik omschrijf mezelf als open, geïnteresseerd, enthousiast, empatisch, intuïtief, warm en liefdevol. Van mijn cliënten krijg ik vaak terug dat zij de sessies met mij ook zo ervaren. 

Naast dat ik mij gemakkelijk kan intunen op anderen, is het mijn talent om de kwaliteiten en potentie van mensen te zien, ik zie wie je werkelijk bent zonder belemmeringen en help je om dat zelf ook te gaan zien. Dat maakt ook dat ik zie waar bij jou de schoen wringt en dat geef ik graag aan jou terug. 

Opleidingen

Vanaf 2011 heb ik diverse opleidingen gedaan: 

Innerlijke energiemanagement/Intuïtieve ontwikkeling, Energetische Healing en Reading bij Soare, Centrum voor Innerlijke Energiemanagement
(Trance) Mediumschap, Paramedisch en Therapeutisch Mediumschap, Awakened Mind Training bij Sensibel, Centrum voor Healing & Bewustzijn
12 week Breakthrough Coaching Program, Masterclass Law of Attraction Coaching Program, Self Love Program bij Lisa A. Romano, Breakthrough Life Coach, Coachingsopleiding bij Dolly Heuveling van Beek (DNCO).

Daarnaast heb ik nog veel trainingen en workshops gevolgd op het gebied van bewustwording en bewustzijn, mindfulness, intuïtief coachen, codependentie en traumaverwerking bij narcistisch misbruik. 

Kosten

De kosten van mijn begeleiding in jouw persoonlijke ontwikkeling zijn een investering in jezelf. Wat is het je waard om het leven te kunnen leven waar je gelukkig van wordt en wat wil je daarin investeren? 

Losse sessie: € 95,- en duurt maximaal 1,5 uur. We kijken per keer waar je tegenaan loopt en wat jou kan helpen voor de komende tijd.  

Persoonlijk coachingstraject: Wil je gedurende een langere tijd (bv. 3, 4 of 6 maanden) door mij begeleid worden, regelmatig sessies met mij inplannen (1x per 2 weken), duidelijk krijgen wat jou in de weg staat, haalbare doelen stellen en de tools krijgen om ze te bereiken en wil je daarnaast ook aanvullende persoonlijke ondersteuning en support van mij krijgen? Dan is een coachingstraject iets voor jou. 

Een coachingstraject is persoonlijk en op maat gemaakt, omdat ieder mens uniek is. Wat jouw investering daarvoor is, kunnen we bespreken in een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

De kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Tegenwoordig zijn er wel veel werkgevers die graag willen investeren in hun werknemers, omdat jouw persoonlijke ontwikkeling direct effect heeft op jouw functioneren binnen het bedrijf. Vraag daarom bij je werkgever na wat de mogelijkheden zijn. 

Kennismakingsgesprek 

Je kunt met mij een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek op de vrijdagochtend, waarin we samen bespreken waar je tegenaan loopt en wat ik voor je kan betekenen. Je kunt dan kijken of mijn begeleiding goed voor je voelt en of er een klik is tussen ons. 

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?  

Neem contact op met Ellen Hussem:

Telefoon: 06 1733 2665

Email: praktijk.healing4balance@gmail.com

Website: www.healing4balance.com

 
Geraldine Groot.jpg

Geraldine Groot - Loopbaancoach voor hooggevoeligen

Persoonlijk

Hoe kun je je hooggevoeligheid tot jouw kracht maken, zorg je ervoor dat je in je werk vitaliteit en zingeving ervaart, en zorg je voor tijd voor jezelf waarin je kunt opladen? Dit zijn de thema's waarin ik je als loopbaancoach en hsp-begeleider kan ondersteunen.

Loop je vast in je huidige baan omdat er geen erkenning en begrip is van je hooggevoeligheid? Of wil je graag jouw passie kwijt in je werk maar weet je niet hoe? Of weet je juist helemaal niet wat voor werk bij jou past en waar je passie ligt, en wil je dat gaan onderzoeken? Lees dan verder.

Graag begeleid ik jou als HSP'er in je persoonlijke zoektocht naar vitaliteit en zingeving. Ik bied ondersteuning om je huidige werk meer op maat te maken, kan je in een loopbaantraject coachen naar een loopbaan die bij jou past, en bied hsp-trajecten waarin je leert om je hooggevoeligheid tot een kracht te maken. Het uiteindelijke doel is dat je in je drukke leven vol met verplichtingen in werk en gezin, ervaart dat je energie hebt, eigen keuzes maakt, aanjezelf toekomt, en kunt genieten van je leven!

Visie

Ieder mens wil ergens bij horen en een bijdrage leveren aan de maatschappij. Dat levert een gevoel van zingeving op en geeft je energie. Onderzoek waar jouw hart ligt en hoe jij je leven wilt invullen - dat kan gaan om bepaalde werkzaamheden maar ook om een bezigheid waar jij energie van krijgt. Ieder mens is uniek. En ieder mens levert een unieke bijdrage aan onze samenleving.

Ontwikkel je hooggevoeligheid tot een kracht.Door goed voor jezelf te zorgen en te ontdekken wat jij nodig hebt, ontstaat er de vrijheid om je eigen keuzes te maken.

Opleidingen

In 2017 heb ik de opleiding HSP Begeleider bij Instituut Eszenzz succesvol afgerond.

Als re-integratiebegeleider en jobcoach heb ik al 8 jaar ervaring in het begeleiden van volwassenen - meestal vanuit een uitkeringssituatie - naar en in werk. Daarnaast heb ik meerdere trainingen gevolgd, o.a. Socratisch coachen, Mindfulness, Motiverende gespreksvoering.

In opleiding en werkervaring ben ik breed georiënteerd, en daardoor heb ik veel kennis opgedaan op het gebied van loopbaan en werk. Na een secretaresse-opleiding bij Schoevers en een voltooide studie Nederlands Recht heb ik jarenlang in de commerciële sector gewerkt. Daarna heb ik de PABO gedaan en in het onderwijs gewerkt, zowel voor de klas als in ondersteunende functies. Een master autisme-specialist gaf me toegang tot een functie als jobcoach en trajectbegeleider, waarin ik veel ervaring heb opgedaan in de begeleiding van volwassenen in en naar werk. Dat werk doe ik nog steeds, naast mijn eigen coachingspraktijk bij Eszenzz, als coach voor hooggevoeligen in werk en gezin.

Specialisatie

* Coaching in werk en reintegratie
Ik kan je ondersteunen als je problemen ervaart op het werk. Dat kan zijn op het gebied van grenzen aangeven, communicatie met leidinggevenden of collega's, time management, balans tussen werk en thuis, etcetera.
Als je op dit moment ziek thuis zit en je moet zo langzamerhand weer gaan werken, en je wilt daarover in gesprek met een professional, neem dan ook contact met mij op. Ik kan je ondersteunen in het langzaam weer opbouwen van je werkzaamheden.

* Loopbaantraject:
Wil je onderzoeken wat voor werk (betaald of onbetaald) goed bij jou past en wat jou energie geeft?
En wil je een concreet actieplan voor je loopbaan voor de komende jaren?

In dit traject gaan we onderzoeken wat jouw meest vitaliserende loopbaanperspectief is. Bezieling en vitaliteit zijn de kernbegrippen - wat raakt jou in hart en ziel, en wat geeft jou energie?
We gaan ont-dekken wat jouw passie en missie is in het leven en hoe je deze kunnen realiseren. Wat is jouw unieke bijdrage aan de maatschappij? Je verkrijgt inzicht in jouw vaardigheden, kwaliteiten en talenten, en je wordt je bewust van je valkuilen en innerlijke hindernissen. In ongeveer zes sessies werken we toe naar een steeds concreter loopbaanplan, en krijg je jouw persoonlijke verlanglijst op werkgebied helder. Daarmee gaan we op onderzoek in de arbeidsmarkt en gaan we alle bevindingen concretiseren wat betreft branche, organisatie en functie. Uiteindelijk heb je een heldere profielschets en een actieplan voor je loopbaan waar je de komende jaren mee verder kan!

* HSP-traject:
Wil je inzicht in jouw hooggevoeligheid?
We beginnen in deze leergang met bewustwording, en van daaruit naar een andere levenshouding die jou rust en geluk geeft. Je leert om je hooggevoeligheid tot een kracht te maken, en de kwaliteit van je sensitiviteit te gebruiken. De last van de prikkels vermindert wanneer je uitgaat van je eigen basis, je centrum. Je raakt niet langer overspoeld door alle prikkels van de buitenwereld of door alle gedachten die ons de hele dag zo beďnvloeden. Het gaat over keuzes maken die goed voelen voor jou. En dat levert je veel vrijheid op!

Kennismakingsgesprekken

Elke vrijdagmiddag is er de mogelijkheid om een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek te hebben. Bel of mail voor verdere informatie of om een afspraak te maken.

Kosten

* Loopbaan-traject
Dit traject beslaat gemiddeld 6 gesprekken van ongeveer 2 uur. Tussen de afspraken door werk je zelf aan een aantal opdrachten, daardoor besteden we onze tijd in de sessies zo productief mogelijk.
Tarief: 105,00 euro per sessie.

* Coaching in werk en re-integratie
Indien je problemen ervaart in je werk, of je hebt hulp nodig bij je re-integratie, maak dan een afspraak met mij om de mogelijkheden te onderzoeken. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: passende werkzaamheden, time management, grenzen aangeven, communicatie met collega's en leidinggevenden.
Tarief: 70,00 euro per sessie.

* HSP-traject
Deze leergang beslaat uit 8 - 12 bijeenkomsten.
Tarief: 70,00 euro per keer.

* Individuele training: Planning voor HSP'ers, 1 of 2 sessies. Zit je hoofd altijd vol met alle dingen die je nog wilt of nog moet doen, en raak je daar gestresst van? Wil je overzicht, je to-do lijstjes wegwerken en rust in je hoofd? Dan is dit iets voor jou! Kosten per sessie 70 euro.

Neem contact op met Geraldine Groot:

Geraldine Groot
E-mail: geraldine@dehooggevoeligevrouw.nl
website: www.dehooggevoeligevrouw.nl
Telefoon: 06-27827924

 
Jim Landman.jpg

Jim Landman - Hooggevoeligheid, grenzen, stress en burn-out

Persoonlijk

Mijn naam is Jim Landman, ik ben gecertificeerd begeleider en expert op het gebied van (hoog)gevoeligheid. Ik heb mijn jarenlange ervaring als coach gecombineerd met mijn kennis over gevoeligheid. Hierdoor ben ik in staat om omgaan met gevoeligheid goed te vertalen naar praktische en dagelijkse situaties. Ik verzorg individuele begeleiding, lezingen, seminars en workshops door Nederland en België. Daarnaast heb ik veel kennis van boeddhistische psychologie, mentale weerbaarheid, mindfulness en zelfliefde.

Specialisatie

Mijn specialisatie is op het gebied van grenzen. Dit omvat zowel de energetische, lichamelijke als persoonlijke grens. De energetische grens: het weerbaar worden voor emoties, gevoelens en energieën uit de buitenwereld en het duidelijk kunnen voelen wat van jou en de ander is. De lichamelijke grens: het kunnen voelen wat je lichaam nodig heeft. De persoonlijke grens: het liefdevol en zelfverzekerd voor jezelf opkomen. Verder ben ik gespecialiseerd op het gebied van begeleiding bij stress en (herstel van) burn-out en overspannenheid. En verzorg ik begeleiding voor jongeren (vanaf 16 jaar) die veel lasten en klachten ervaren vanuit hun gevoeligheid.

Opleidingen

- Leergang HSP begeleider
- Coaching bij hooggevoeligheid
- Mentale Weerbaarheid
- Coaching & Counseling

Over de begeleiding

Je begint eerst met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Je kunt je verhaal delen en je krijgt uitleg over de begeleiding. Zo krijg je een goede indruk van de mogelijkheden.

Als het goed voelt maak je een intakegesprek. We kijken hoe jij je gevoeligheid ervaart en welke klachten je hebt. We bespreken jouw gewenste doelen en gaan samen aan de slag met jouw gevoeligheid.

Vervolgens beginnen we met jouw persoonlijke begeleiding. De sessies zijn erop gericht om jou te leren omgaan met je gevoeligheid. Door oefeningen leer jij hoe je bepaalde dingen in jouw leven blijvend kunt veranderen zodat jij je goed gaat voelen.

Tussen elke 4 sessies is een klein evaluatiemoment. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en houdt je overzicht over jouw persoonlijke ontwikkelingen en behaalde doelen.

Kosten

Tijdens de begeleiding is er ruime aandacht voor jou en het opnieuw ervaren je gevoeligheid. Begrijpen én voelen wat er behandeld wordt is het uitgangspunt. Dit draagt bij aan een effectieve vooruitgang zodat jij goed leert omgaan met je gevoeligheid. Gemiddeld duurt een sessie 60 minuten.

Het tarief van een sessie is €85,00 inclusief btw.
De frequentie tussen elke sessie is 2 weken.

De begeleiding valt onder alternatieve geneeswijzen en wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

Neem contact op met Jim Landman

Jim Landman
Website: www.gevoeligzijn.nl 
Email: info@gevoeligzijn.nl 

Heb je nog een vraag? Of wil jij je aanmelden voor de begeleiding? Stuur dan een email met je naam én telefoonnummer. Dan neemt Jim telefonisch contact met je op.

 
Mathilda Bongaardt.jpg

Mathilda Bongaardt - Coaching, counselling en hypnotherapie

Persoonlijk

Ik ben Mathilda Bongaardt-Meijer (1970). 
Al jarenlang ben ik werkzaam in het (speciaal)basisonderwijs. Eerst voor de klas, daarna als Remedial Teacher en de laatste jaren als Specialist Passend Onderwijs voor kinderen met gedrag- en psychiatrische problemen. In deze functie begeleid ik zowel kinderen, leerkrachten/zorgcoördinatoren en ouders in het omgaan met deze groep kinderen. Hoe kunnen we er met elkaar voor zorgen dat ze zich zo goed mogelijk kunnen ontplooien?

Om nog meer te kunnen betekenen, meer te kunnen doen heb ik in 2007 mijn master SEN, Special Educational Needs gehaald, met als uitstroomprofiel gedragsspecialist (met name autisme en ADHD).

Ik doe dit werk met veel plezier en overgave, vooral ook omdat mijn eigen kinderen binnen deze groep vallen. Ik weet als geen ander wat voor invloed dit alles heeft op de kinderen, op jezelf, je relatie en eigenlijk je hele leefomgeving. 

In de afgelopen jaren ging mijn focus langzaam maar zeker over naar het begeleiden van volwassenen met allerhande problematiek.
Mijn diploma voor coaching heb ik in 2011 behaald, in 2012 mijn diploma voor counselling en in 2014 mijn diploma voor integratieve psychotherapie.
Vanuit hier ontstond in 2014 Lively, een praktijk voor coaching, counselling en (hypno)therapie voor volwassenen.

Visie

Een welbekend gezegde is: Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd al kreeg.

Ik ben er van overtuigd dat dit zo werkt, maar ‘gewoon’ even iets anders doen is niet zo makkelijk. Dat betekent dat als je echt iets wilt veranderen het goed is om inzicht te krijgen in wat je precies doet, denkt, voelt, ervaart en wat het effect hiervan is op jezelf en op je omgeving. En daar gaan wij naar op zoek. Dit kan op verschillende manieren, o.a. met coaching, counselling en hypnotherapie.

Coaching is een laagdrempelige vorm van hulpverlening, gericht op ontwikkelingsvragen.

Counselling is een kortdurende vorm van individuele psychosociale begeleiding. Persoonlijke counselling kan je helpen om de balans in jezelf en je leven terug te vinden en jouw klachten te verminderen. Samen gaan we op zoek naar een oplossing binnen de grenzen van jouw eigen mogelijkheden.

Hypnotherapie leert je op een andere manier dan je gewend bent naar jezelf te luisteren. Daardoor kom je dichter bij je onbewuste gevoelens en overtuigingen. Hierdoor kan je nieuwe inzichten krijgen en deze op je eigen manier toepassen in je dagelijks leven en zo je doelen verwezenlijken.
Coaching, counseling en hypnotherapie kunnen tijdens een begeleiding in elkaar overlopen. Per keer bekijken we wat het beste aansluit in de gegeven situatie.

Opleidingen

In 2007 heb ik mijn Master SEN (special educational needs) gedragsspecialist behaald aan het Seminarium van Orthopedagogiek in Utrecht.
In 2011 mijn Coaching diploma bij BGL in Hoofddorp.
In 2012 mijn Counselling diploma bij BGL in Hoofddorp.
In 2014 Integratieve Psychotherapie diploma bij BGL in Hoofddorp.
In 2015 heb ik trainingen gevold bij Annette Vijverberg om de cursussen: zelfwaardering / vriendschappen / omgaan met boosheid; te mogen geven.

Verzekeraars

Ik ben lid van de NBVH, Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten, lidnr 14007.

Verder ben ik lid van de RBCZ, Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg, lidnr 403022R.

Hierdoor word ik door veel aanvullende pakketten van zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.

Specialisatie

In mijn werk probeer ik zoveel mogelijk aan te sluiten aan de behoeften van degene die tegenover mij zit. Dit kan met veel verschillende manieren. Soms is dat met een hypnotherapie sessie, soms door middel van NLP. Soms zijn visualisaties meer op zijn plek. Ook EMDR, Inner Child, Regressie en Voice Dialogue vallen binnen de mogelijkheden.
We werken in ieder geval altijd naar een, van te voren, gezamenlijk vastgesteld doel toe!

Je kunt bij mij terecht voor overspannenheid/burn out, emotionele problemen, het gevoel jezelf “kwijt” te zijn, klachten van depressieve aard, chronische vermoeidheid, rouw en verlies, slaapproblemen, angsten en fobieën, psychosomatische klachten, levensvragen en zingeving.
Meerdere keren per jaar starten de cursussen: '"zelfwaardering", "vriendschappen" en "omgaan met boosheid". Mocht je hier informatie over willen hebben kun je me altijd bellen of mailen!

Kennismakingsgesprekken
 
Omdat het contact tussen therapeut en cliënt goed moet voelen, is een kennismakingsgesprek zeker aan te bevelen.
Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos.
Omdat ik graag de tijd neem voor een ieder die komt, vraag ik je wel een tijd te reserveren. Dit kan telefonisch of via mail.
Deze gesprekken kunnen plaatsvinden op iedere donderdagmiddag.

Kosten

Een sessie kost 95 euro en duurt maximaal anderhalf uur.

Neem contact op met Mathilda Bongaardt:

Mathilda Bongaardt
Website: www.praktijklively.nl
E-mail: info@praktijklively.nl
Telefoon:  06-13301093

 
Nadine Brinkhuis.jpg

Nadine Brinkhuis - Coach en Brainspotting Practitioner

Persoonlijk

Ik ben Nadine Brinkhuis (1979) en ik ben elke donderdag te vinden in het EszenzZ Centre.
Ik heb een particuliere praktijk in Zaandam waar ik met kinderen en volwassenen werk.

Ik ben Coach en sinds 2014 ben ik Brainspotting Practitioner. Ik maak deel uit van het managementteam wat verantwoordelijk is voor Brainspotting-Nederland.

Ik heb mij verdiept in neurobiologie, specifieke hechtingsproblematiek en de invloed van trauma op ons leven.

De essentie van het begeleiden betekent voor mij dat je tevreden mag zijn met jezelf en kwaliteit van leven ervaart. Dat je weet wie je bent en wat je nodig hebt, kortom weer in contact komen en in contact blijven met jezelf.
Ieder mens kent mooie kanten van zichzelf maar ook kanten die ons hinderen in ons dagelijks leven en waar we last van hebben. Die kanten belemmeren ons te worden wie eigenlijk zijn.
Wanneer de stukken in onszelf mogen helen ervaren we onze eigen kracht in sterkere mate. 

Zo kunnen we stilstaan bij ‘wat van ons is’ en hoe we dit liefdevol kunnen gaan begrenzen.

Ik werk vanuit de gedachte dat ieder mens in wezen zelf weet wat goed voor hem of haar is en dat het soms nodig is om samen op te trekken om een stuk in onszelf te helen. Ik als begeleider stem zo goed mogelijk op jou af en werk met die methodes en technieken die op dat moment het meest effectief zijn om tot het gewenste resultaat te komen.

Mijn Visie 

Ik ga uit van het zelfhelend en zelfregulerend vermogen van het lichaam.
Het leven brengt ons plezierige en mindere plezierige gebeurtenissen. Al deze gebeurtenissen brengen emoties met zich mee. Bij sommige gebeurtenissen worden wij overspoelt door emoties en kunnen die op dat moment niet verwerken. Deze “informatie/herinnering” wordt door het brein en lichaam opgeslagen en weggezet. Wij noemen dat een trauma of een blokkade. Soms hebben we geen weet van deze opgeslagen informatie en dan gebeurt er ineens iets in ons leven waardoor oude gevoelens van pijn, stress en de bijbehorende emoties ons overspoelen. Dat wat was opgeslagen wordt geactiveerd.

Een trauma ontstaat soms als we al erg jong zijn maar ook op latere leeftijd kunnen we door verlies, pijn, stress blokkades beperkt worden in het dagelijks functioneren wat de kwaliteit van ons leven aantast. We gaan overleven in plaats van leven.
Ik begeleid je graag om het overleven om te zetten naar leven.

Opleidingen

Na mijn coaching opleiding ben ik in 2013 in aanraking gekomen met Brainspotting therapie. Naast het volgen van benodigde basistrainingen en diverse Masterclasses heb ik mij laten trainen in Brainspotting met kinderen en Somatic archeology: datgene wat wij in ons leven en lichaam meedragen vanuit onze voorouders. 

Graag vertel ik wat meer over de werking van Brainspotting:

Brainspotting is een neurobiologische methode met diepgaande psychische effecten. Brainspotting is bijzonder vanwege de diepgaande werking op het brein en het lichaam, dat wil zeggen dat zowel het lichaam als ook het brein daadwerkelijk blokkades kan opheffen. Dat is het zelfhelend vermogen wat ieder mens heeft en waar ik met Brainspotting gebruik van maak. Met name hardnekkige blokkades, waar je niet of nauwelijks invloed op lijkt te hebben, kunnen we met Brainspotting oplossen.

Je hoeft met Brainspotten niet te praten. Je hoeft ook niet precies te weten wat je hindert. Wat we in Brainspotting doen is het zelfregulerend vermogen van het lichaam activeren waardoor het helingsproces in gang wordt gezet. 

Voor wie en voor wat?

Brainspotting kan voor een breed scala aan klachten worden ingezet:

Stressklachten: burn-out, bore-out.

Angsten: faalangst, fobieën, generieke angstklachten.

Prestatieverbetering: werk, sport, creatieve processen.

Overmatig gebruik/handelingen;
eten, drinken, middelen, het doorbreken van gewoontes en patronen.

Fysieke (onverklaarbare) klachten;
Geen oorzaak, toch pijn- of bewegingsklachten, fybromyalgie.

Brainspotting werkt voor zowel volwassenen als ook voor kinderen.

Kennismakingsgesprekken

Het is mogelijk om eerst op afspraak vrijblijvend kennis te maken. Ik zal in deze kennismaking wat meer vertellen over hoe het werkt en je een korte ervaring in het Brainspotten aanbieden zodat je kunt meemaken hoe dat voelt.

Kosten

Voor een sessie Brainspotting therapie a 1,5 uur vraag ik een vergoeding van 75,- euro (incl. 21% btw)

Vergoedingen

De therapie wordt niet vergoed door zorgverzekeraars je ontvangt maandelijks een factuur.

Heb je nog vragen of wil je graag een afspraak maken?

Neem contact op met Nadine Brinkhuis: 
06 419 811 49
www.praktijkreboot.nl
info@praktijkreboot.nl

 
Peter Goosensen.jpg

Peter Goosensen - Homeopathie en coaching bij hooggevoeligheid, stress en burnout

Persoonlijk

Mijn naam is Peter Goosensen (1967). Na een afgeronde studie aan het Conservatorium van Amsterdam ben ik gedurende 30 jaar met veel plezier werkzaam geweest als musicus. Rond mijn 40e levensjaar heb ik naast de muziek mijn tweede passie gevonden in de klassieke homeopathie. Met een onderbreking ben ik sinds 2011 werkzaam als homeopaat in mijn praktijk in Alkmaar en sinds 2018 ook in het EszenzZ Centre in Amsterdam.

Visie

Homeopathie is een natuurlijke en holistische geneeswijze: gekeken wordt naar de totale mens in samenhang met de gezondheidsklachten die zich manifesteren. Een consult is een ontmoeting waarbij we samen verkennen wat jou bezighoudt, wat je voelt en ervaart en op welke punten er verbetering mogelijk is. Jouw verhaal is hierbij leidend: symptomen op diverse niveaus fungeren als wegwijzers die leiden naar de aangewezen homeopathische geneesmiddelen. 

Hooggevoeligheid zie ik als een bijzondere en waardevolle eigenschap die behalve een aantal mooie aspecten ook uitdagingen met zich meebrengt. Als ervaringsdeskundige kan ik me goed inleven in de thema’s waar HSP’s mee kunnen worstelen. Homeopathie zie ik als een prachtig instrument dat naast het stimuleren van de gezondheid ook kan helpen bij het ontwikkelen van sensitieve weerbaarheid. 

Specialisatie

Als gediplomeerd en ervaren homeopaat ben ik breed georiënteerd en kan ik homeopathie op een verantwoorde wijze toepassen in veel situaties. Mijn specialisatie is het begeleiden van hoogsensitieve mensen met behulp van homeopathie en aanvullende coaching. 

*HSP traject

Voor hooggevoelige kinderen en volwassenen heb ik een HSP traject ontwikkeld. Het is een combinatie van homeopathie en coaching en kan, afhankelijk van de hulpvraag, in diverse vormen worden afgenomen. Het traject heeft een positieve insteek met veel aandacht voor bewustwording en persoonlijke groei. Uit de reacties van mensen die het traject hebben gevolgd blijkt dat het voorziet in een behoefte.

*Homeopathie als natuurlijke aanvullende geneeswijze

Sowieso kun je, HSP of niet, met diverse gezondheidsklachten bij mij terecht. Vrouwen kiezen tijdens hun zwangerschap voor homeopathie als aanvulling op reguliere zorg bij misselijkheid, vermoeidheid of stemmingswisselingen of voor hun pasgeboren kindje met onrust, slaapproblemen of darmkrampjes. Kinderen met faalangst, leer- en concentratieproblemen kunnen met homeopathie geholpen worden evenals volwassenen met stress en overspannenheid. Kortom, teveel om op te noemen.

Opleidingen

In 2011 studeerde ik af aan de School voor Homeopathie in Amersfoort, een zesjarige parttime beroepsopleiding. In het curriculum van deze opleiding was naast anatomie, fysiologie, pathologie, filosofie en kennis van homeopathische geneesmiddelen veel ruimte voor persoonlijke groei en voor het ontwikkelen van een visie op ziekte en gezondheid. 

Na deze opleiding volgde ik supervisie bij Alex Leupen, homeopathisch arts in Utrecht. 

De diploma’s Medische Basiskennis (MBK1, MBK2 en MBK3) behaalde ik bij CECZ (Centraal Exameninstituut Complementaire Zorg).

Momenteel volg ik een Post Graduate voor professionele en ervaren homeopaten. Verder bezoek ik regelmatig medische en homeopathische themadagen en ben ik onlangs gestart met een opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde. 

Lidmaatschap 

Registratie beroepsverenigingen NVKH, RBCZ, SCAG. De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de consultkosten vanuit het aanvullende pakket, kijk hier naar voor een overzicht of informeer bij je verzekeraar. 

Kennismakingsgesprekken

In het EszenzZ Centre is het mogelijk een afspraak te maken voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Dit gesprek is bedoeld om te ervaren of het voor beide partijen goed voelt om een behandeltraject aan te gaan. Bel of mail me gerust voor een afspraak (zie contactgegevens). 

Kosten

Kosten sessie homeopathie: 75,00 euro*

Kosten sessie homeopathie + HSP coaching: 85,00 euro*

(*) Consultprijs is excl. homeopathisch geneesmiddel

Kosten HSP trajecten (homeopathie + coaching): aangepast tarief, informatie op aanvraag. 

De duur van een behandeling varieert van één of enkele consulten bij een acute klacht tot rond de tien sessies voor een behandeltraject HSP begeleiding. Na het afronden van een behandeling kiezen veel mensen voor begeleiding op de langere termijn in de vorm van periodieke onderhoudsconsulten.

Neem contact op met Peter Goosensen:

Peter Goosensen

Website: www.homeopaatalkmaar.com
Email: homeopaat.eszenzz@gmail.com
Telefoon: 06-21606430

 
Renate websites.jpg

Renate Korthof - HSP begeleiding, Reiki en bewustwording

Persoonlijk

Mijn naam is Renate Korthof (geb.1956, Oostenrijk) en ik heb mijn bedrijf 'ConSense' in 2003 opgezet met het doel om voornamelijk hoog sensitieve mensen te begeleiden.

Na 25 jaar onderwijs (muziek en Engels) in Oostenrijk voelde ik een innerlijke behoefte om mensen op een andere manier te begeleiden. Op mijn zoektocht om het hooggevoelig- en anders zijn te kunnen verklaren kwam ik Reiki tegen, wat een kanteling in mijn leven betekende. Het was mijn wake up-call om meer te gaan leven vanuit mijn hart i.p.v. puur vanuit mijn verstand. Er volgden de drie jaar durende opleiding tot Reiki master en tot NLP practitioner (gedeeltelijk in Canada). Voelen, intuïtie en de wens om anderen te begeleiden kwamen naar voren. Later volgden cursussen in “Touch for Health”, Silver Mind Control, EFT en Quantum Touch.
In Nederland (sinds augustus 2001) voelde de specialisatie als HSP-begeleider (certificaat Instituut EszenzZ) als logische volgende stap.

Visie

Ik word geïnspireerd door mijn eigen ervaringen als hoog sensitief iemand,voornamelijk door de veranderingen door Reiki, door Een Cursus in Wonderen, boeddhistische zienswijzen en steeds meer de Advaita.

In mijn praktijk staat de unieke persoonlijkheid van elk mens in het middelpunt. Er is geen verdeling in goed en fout, alles mag er zijn zoals het is. Ik benader mensen zoals ik zelf graag gezien wil worden: holistisch,als een geheel.

Een belangrijk doel van ConSense is het vinden van een harmonieus evenwicht van alle aspecten van je ZIJN. Er wordt daarbij geen nieuwe afhankelijkheid gecreëerd maar juist de eigen verantwoordelijkheid gestimuleerd.

Lidmaatschap

Ik ben lid van Reiki Ryoho onder lidnummer: 2009 -31-100-M

www.reikiryoho.com. ( RM-list op alfabet )

Specialisatie

ConSense begeleidt mensen bij hooggevoeligheid, bewustwording en persoonlijke ontwikkeling.

Tevens is er de mogelijkheid voor Reiki behandelingen en Reiki I en II cursussen (vanaf 2 personen).

Kennismakingsgesprekken

In een gratis een vrijblijvend kennismakingsgesprek (individueel, ca 50 min) wordt de werkwijze en duur van een traject (oftewel ‘leergang’) uitgelegd en kun je al je vragen hieromtrent stellen.
Als je beslist om een begeleidingstraject aan te gaan volgt een intakegesprek. Naar aanleiding van je hulpvraag worden de individuele doelstellingen geformuleerd en op een later tijdstip geëvalueerd. Daarna begint de individuele leergang die gemiddeld tussen de 8 en 12 bijeenkomsten duurt. De duur en de intervallen van de bijeenkomsten zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie, je mogelijkheden en vooral van je motivatie om te oefenen.

Er is regelmatig op maandagen en donderdagen de mogelijkheid voor individuele, vrijblijvende kennismakingsgesprekken.
Om voor iedereen ruimschoots de tijd te kunnen nemen en lange wachttijden te vermijden is het nodig om je telefonisch tijdig ervoor aan te melden.

Kosten

Individuele kennismakingsgesprekken van rond een uur zijn gratis.

Kosten sessie particulier: 75 euro (incl.BTW).
Bij vergoeding door werkgever: 95 euro (excl.BTW).

Losse Reiki-behandelingen (60 min) 45 euro.

Voor mensen met een uitkering is een lager tarief mogelijk.
Bel of mail voor de mogelijkheden.

Reiki - cursus prijzen (en data) zijn te vinden op mijn website. Alle prijzen zijn incl. btw.

Neem contact op met Renate Korthof:

Renate Korthof
Website: www.hsp-consense.com
E-mail: consense@gmail.com
Telefoon: 06-12367924

 

 
Tamara Weis.jpg

Tamara Weis - Hypnotherapie en HSP begeleiding

Persoonlijk

Ik heb een holistische levensvisie.
Ik beschouw ieder mens als uniek met een individuele levensweg.
In mijn werk als hypnotherapeut streef ik naar heelwording, zodat iemand steeds meer in harmonie met zichzelf kan komen en uiting kan geven aan zijn individuele potentieel.

Opleidingen

Ik ben afgestudeerd in klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam.
De studie hypnotherapie heb ik afgerond aan de Academie Hypnos.
Bij Instituut EszenzZ heb ik de leergang HSP begeleider gevolgd.
Verder heb ik mij verdiept in het werken met dromen, gestalttherapie, astrologie en de psychologie van Jung.

Verzekeraars

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH). Mijn lidnummer is 04101. Vaak is een gedeeltelijke vergoeding via de verzekeraar mogelijk bij aanvullende verzekeringen.

Specialisatie

Hypnotherapie is een oude vorm van hypnotherapie, waarbij gebruik gemaakt wordt van trance. Trance is een toestand van diepe ontspanning en geconcentreerde aandacht, die contact met het onbewuste mogelijk maakt. In contact met het onbewuste is het mogelijk om nieuwe inzichten te verkrijgen, onverwerkte emoties bewust te worden en te verwerken, hulpbronnen aan te boren en belemmerende overtuigingen los te laten.

Hypnotherapie kan gecombineerd worden met psychotherapie, NLP, EMDR, EFT, droomwerk en HSP begeleiding.

Hypnotherapie kan gebruikt worden bij:
traumatische ervaringen, innerlijke conflicten, depressie, rouwverwerking, burn out en stress, angsten en fobieen, nachtmerries en slaapproblemen, eetstoornissen en verslavingen.

Kosten

Voor zowel een intakegesprek als een sessie worden 90 euro in rekening gebracht.

Neem contact op met Tamara Weis:

Tamara Weis
Website: www.hypnotherapieamsterdam.nl
E-mail: info@hypnotherapieamsterdam.nl
Telefoon:  06-11355546