HSP gezondheidscentrum - EszenzZ Centre
 
2412dreamstimexl46662502versie2.png

Wie zijn wij?

Het EszenzZ Centre is een integraal gezondheidscentrum. Dat betekent dat we voor iedere HSP (en niet-HSP) streven voor een zo goed mogelijk compleet aanbod.
Zowel benaderingen uit de reguliere, als de complementaire sector worden aangeboden, voor jong en oud. Ons gezondheidscentrum kent vrijwel geen wachttijden door samenwerking en gerichte planning op jouw wensen. 
Je kunt dus snel terecht.

Het is heel vaak mogelijk om eerst een vrijblijvend kennis-makingsgesprek aan te gaan. Die zijn veelal gratis of sterk gereduceerd in prijs. Zo kun je eerst eens kennismaken en uitleg krijgen over de gekozen behandelwijze. We vinden het namelijk belangrijk dat je bij een eventuele start weet wat je te wachten staat, op welke wijze er gewerkt wordt en dat je je goed voelt bij de therapeut, psycholoog of begeleider. Het centrum heeft een warme en huiselijke sfeer zodat je in een prettige omgeving kunt werken aan dat wat essentieel is voor jezelf.

Iedereen in het gezondheidscentrum heeft een gedegen opleiding genoten en vaak is een (gedeeltelijke) vergoeding via je verzekeraar mogelijk.

We willen je graag uitnodigen om eens te kijken wie wat doet en bij wie je een vrijblijvend gesprek zou willen aangaan. Elke therapeut, psycholoog en begeleider heeft een ruime omschrijving gegeven van de eigen werkzaamheden en je kunt eenvoudig contact opnemen onderaan ieders profiel. Iedereen is wekelijks op verschillende dagen werkzaam in het gezondheidscentrum.
Gebruik voor specifieke vragen ook de zoekfunctie onderaan de website. Of neem contact met ons op voor advies.

We begrijpen dat het niet altijd even gemakkelijk is de stap te zetten om een afspraak te maken. Daarom hopen we dat ons totaalaanbod in een aangename sfeer je helpt om juist die stap te zetten, voor jezelf…

Mocht je een dergelijk vrijblijvend gesprek wensen, stuur dan een bericht naar de desbetreffende persoon of neem telefonisch contact met diegene op. Alle vragen en schetsen worden vrijwel altijd binnen 24 uur beantwoord.

Alvast hartelijk dank voor je interesse en graag tot ziens in het EszenzZ Centre te Amsterdam.

 

Compact overzicht

 
Antoine van Staveren.jpg

Antoine van Staveren - Hooggevoeligheid, eetproblemen, dwangmatigheden en identiteitsontwikkeling

Klik hier voor uitgebreide informatie.

 
Carme Almarza.jpg

Carme Almarza - Counseling, coaching en persoonlijke ontwikkeling: HSP, NLP, Rots & Water

Klik hier voor uitgebreide informatie.

 
Ebony Zaalman.jpg

Ebony Zaalman - Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut, chronische vermoeidheid

Klik hier voor uitgebreide informatie.

 
Geraldine Groot.jpg

Geraldine Groot - Loopbaancoach voor hooggevoeligen

Klik hier voor uitgebreide informatie.

 
Jim Landman.jpg

Jim Landman - Hooggevoeligheid, grenzen, stress en burn-out

Klik hier voor uitgebreide informatie.

 
Mathilda Bongaardt.jpg

Mathilda Bongaardt - Coaching, counselling en hypnotherapie

Klik hier voor uitgebreide informatie.

 
Nancy en Fergie2.jpg

Nancy Bakker - Coach en psychosociaal begeleider

Klik hier voor meer informatie.

 
Ozlem Manav Yaras.jpg

Özlem Manav Yaras - Hypnotherapie, chronische pijn, virtuele maagband, eetstoornissen

Klik hier voor uitgebreide informatie.

 
Peter Goosensen 2.jpg

Peter Goosensen - Homeopathie en coaching bij hooggevoeligheid, stress en burnout

Klik hier voor uitgebreide informatie.

 
Renate Korthof.jpg

Renate Korthof - HSP begeleiding, Reiki en bewustwording

Klik hier voor uitgebreide informatie.

 
Tamara Weis.jpg

Tamara Weis - Hypnotherapie en HSP begeleiding

Klik hier voor uitgebreide informatie.

 

Uitgebreid overzicht

   
Antoine van Staveren.jpg

Antoine van Staveren - Hooggevoeligheid, eetproblemen, dwangmatigheden en identiteitsontwikkeling

Persoonlijk

Mijn naam is Antoine van Staveren (1968), oprichter van Instituut EszenzZ (2003) en het EszenzZ Centre (2006).


Visie

Ik werd geïnspireerd door verschillende spirituele leraren en stromingen zoals het Boeddhisme en de Advaita.
Mijn individuele ervaringen hieromtrent, mede opgedaan tijdens mijn verblijf in India, kunnen gezien worden als een levenshouding die in de begeleiding zonder expliciet overtuigende ideeën naar jou toe als verbredend kan werken.
Een ziens- en zijnswijze die dan ook na de begeleidingsperiode door jou als groei- en ontwikkelingsproces verder kan worden toegepast. Ik vind dit belangrijk, omdat het werken aan 'jezelf' tijdens de leergang voor verandering en groei zorgt. Vervolgens dient zich daarna regelmatig een nieuwe fase aan. In deze situatie kunnen mogelijkheden worden gecreëerd om indien gewenst de ‘individuele groei’ in een ruimere vorm van bewustzijn zelf voort te zetten.
Introspectie (naar binnen keren) is hierbij het uitgangspunt, met als doel zelfsturing en automatische gedragsveranderingen. De leergangen zijn zeer praktisch met vele bruikbare tools voor het dagelijks leven. Bovenal met een doelgericht resultaat, namelijk om het vanuit je ware Zelf te bewerkstelligen.

De paraplu boven de leergangen is de boeddhistische (ook wel contemplatieve) psychologie. De leergang is geen therapievorm. Je gaat dus niet in therapie. Daarom spreken we niet van 'patiënten' of 'cliënten' maar ben je een student op zoek naar dat wat je vanuit je eigen beleving echt bent. Dat kan een boeiende reis zijn. Onze gereedschappen helpen je bouwen aan je eigen ontworpen zandkasteel. Je gaat het dus zelf doen en ontdekken. Zo wordt het je eigen creatie! Je zult begrijpen dat het zand eerst gezeefd dient te worden.. De begeleider helpt je bij het zuiveren/transformeren van je probleem of klacht, want dat is vaak de aanleiding om een dergelijke leergang te starten.
Uiteraard krijgt iedere deelnemer een studiemap mee inclusief theoretisch en praktisch huiswerk.

We bieden geen overtuigende oosterse filosofieën maar we plukken wel graag de juiste vruchten die gezond zijn.
Deze combinatie met westerse zienswijzen blijkt effectief. We gaan er hierbij vanuit dat er geen 'goed' of 'slecht' is. Geen 'positief' of 'negatief' etc. Het IS, en meer niet.. Zo is berusting eerder voor de hand liggend en kunnen we met een ander perspectief naar anderen en bovenal ook naar onszelf gaan kijken. Dus zonder oordeel. Dit vermengd met andere benaderingen naar jou toe als 'totale persoon' zorgt voor verandering van je klachten. Want wij gaan er vanuit dat als jíj verandert je klachten mee veranderen. En dat blijkt ook zo te zijn.
Onze leergangen worden veelal als bijzonder en vernieuwend ervaren daar er een scala aan mogelijkheden en diversiteit wordt aangeboden. Deze mogelijkheden worden aandachtig gebruikt om je doelstellingen te bereiken.

Opleidingen

Aan de Academie voor Eclectische Psychotherapie (SETH) te Utrecht volgde ik de post-hbo beroepsopleiding Hypnotherapie/ eclectische psychotherapie. Een opleidingsorganisatie op het gebied van psychische en psycho-sociale hulpverlening met een NEN-EN-ISO 9001 kwalificering. Hierop volgde een specialisatie in Tunesië met betrekking tot Fibromyalgie bij de Post Graduate "Centartium."

In 2003 rondde ik de opleiding Mentaal Emotieve Training af bij Instituut IMET. Een vernieuwende specialisatie voor eet-, angst-, dwang- en identiteitsstoornissen. Instituut EszenzZ begeleidt mensen met bijvoorbeeld BED, anorexia en boulimia.

De afgelopen 15 jaar verdiepte ik me in de Advaita en de Boeddhistische (contemplatieve) Psychologie. Vanuit deze basis ontstond tevens de opleiding 'HSP Begeleider' welke ik twee keer per jaar met veel plezier doceer. Binnenkort volgen ook losse trainingen in bijvoorbeeld Zentherapie.

Lidmaatschap

De NBVH beroepsvereniging en de RBCZ.

Specialisatie

Het is dus belangrijk om niet alleen de klacht maar juist de oorzaak te benaderen.
Mijn ervaring is dat indien je als persoon verandert, je gedrag vanzelf mee verandert. Daarom wordt er altijd naar jou als totale persoon gekeken.
In eerste instantie is er een kort voortraject wat begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierna vindt er een uitvoerig intakegesprek plaats waarbij je
alle, voor de leergang belangrijke, informatie weergeeft. Naar aanleiding van de hulpvraag worden er vervolgens individuele doelstellingen geformuleerd, en samen met jou wordt vervolgens de opbouw van de leergang besproken. Dan start de daadwerkelijke individuele leergang.

Ik ben gespecialiseerd in begeleiding bij hooggevoeligheid, bewustwording, eetstoornissen (anorexia, boulimia, BED), angststoornissen, dwangstoornissen en identiteitsproblemen.

Kennismakingsgesprekken

Een kennismakingesgesprek is belangrijk om te kijken of het goed voor je voelt om te gaan starten. Tijdens zo'n gesprek hoef je niet alles te vertellen zoals bij een intakegesprek vaak wel het geval is. Dat geeft je meer ruimte en vrijheid om zelf te beslissen of je wilt starten bij ons of juist niet.

Veelal zijn individuele gratis vrijblijvende kennismakingsgesprekken bij mij persoonlijk (of een directe collega) mogelijk. In een uur wordt uitgelegd wat een individuele leergang inhoud en tevens kun je alle vragen stellen. Ik krijg meer informatie over je specifieke situatie. Vanuit die situatie gaan we verder kijken en kunnen we mogelijk een intakegesprek gaan inplannen. Bel  of mail gerust voor een afspraak.

Kosten

Een bijeenkomst kost 90 euro incl. materiaal en persoonlijke ondersteuning  bij opdrachten tussen de bijeenkomsten.

Verzekeraars

De meeste verzekeraars vergoeden (vaak gedeeltelijk) de kosten. Een aanvullend pakket voor alternatieve geneeswijzen is hierbij verplicht.

Voor een overzicht klik hier

Informeer anders even bij je verzekeraar.

Neem contact op met Antoine van Staveren:

Antoine van Staveren
Website: www.eszenzz.nl
E-mail: info@eszenzz.nl
Telefoon:  0227-608959

 
Carme Almarza.jpg

Carme Almarza - Counseling, coaching en persoonlijke ontwikkeling: HSP, NLP, Rots & Water

Persoonlijk    

Ik ben Carme Almarza, sociaal pedagogisch hulpverlener, ervaringsdeskundige en gecertificeerd HSP begeleider. Ik help jou om in je kracht te komen zodat jij de regie over jouw leven weer zelf kunt nemen. 

In de loop van mijn carrière heb ik mijn passie gevonden in het coachen en begeleiden van mensen met als uiteindelijke doel: het beste uit de mens te halen. Mensen helpen om vooral weer vertrouwen te krijgen in zichzelf zie ik als een mooie uitdaging. Onze maatschappij met alle (on)mogelijkheden is soms moeilijk te overzien, waardoor wij het spoor bijster kunnen raken. Graag ben ik er om je weer vooruit te helpen, kaders te bieden en overzicht te geven. Samen op weg naar jouw kracht.

In de jaren heb ik veel ervaring opgedaan in het sociale werk: als sociaal pedagogisch hulpverlener voor jongeren en gezinnen, voor mensen met een psychiatrische achtergrond, mensen met verslavingen, voor mensen met andere verstandelijke mogelijkheden, voor ex-gedetineerden en voor personen die extra ondersteuning nodig hebben zoals bij autisme, adhd, etc. 

Visie

Mijn visie kan ik heel kort definiëren: ‘Je mag er gewoon zijn, met alles erop en eraan.”

Een mens is uniek en mooi van nature. We zijn geboren en ons leven start. Tijdens onze wandeling door het leven worden we soms door interne en externe factoren van ons pad afgeleid. We raken ons pad kwijt en we voelen ons uit balans. Het mooiste is dat de mens beschikt over voldoende innerlijke mogelijkheden en kracht om dit pad weer te hervinden, of als het nodig is, om een nieuwe pad aan te gaan. Ieder mens doorloopt zijn eigen pad in eigen tempo.

Jij bent degene die deze kracht met alle kwaliteiten die erbij horen, weer kunt hervinden. En ik kan je daarbij begeleiden, zodat je je weer vrij kunt voelen.

Wat zich aandient, mag er gewoon zijn. Je bent goed zoals je bent!

Specialisatie

Ik werk met het Rots & Water programma, het NLP model en met een leergang voor Hoog sensitiviteit. Met deze bijzondere tools help ik jou met:  

●     inzicht krijgen in je eigen handelen

●     inzicht krijgen in je denkpatronen

●     inzicht krijgen over je emoties 

●     omzetten belemmerende overtuigingen in verruimende overtuigingen zodat je je vrijer voelt

●     jezelf accepteren zoals je bent

●     balans vinden in jezelf

●     je grenzen aangeven en deze leren bewaken

●     het vergroten van zelfkennis, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen

●     je kwaliteiten en talenten ontdekken

Je wordt je bewust van je waarnemingen, gedachtenpatronen en gedrag. Uiteindelijk ben je in staat blijvende veranderingen in je communicatie en gedrag te maken om zo tot betere resultaten te komen. Je leert jezelf kennen, jezelf zijn en sterker in het leven te staan. Een mooie uitdaging.

Zit je vast in gedragspatronen die je belemmeren in het dagelijkse leven?   

Lukt het je niet om je doelen te bereiken?  Of weet je niet wat je wilt?  

Ben je uit balans?  Heb je moeite met grenzen stellen of voor jezelf opkomen? Zie je het bos door de bomen niet meer?  

Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Kennismakingsgesprek

Een kennismaking duurt uiterlijk een uur. Deze is gratis. Middels deze afspraak kunnen we elkaar beter leren kennen en kun je voelen of het klikt, zowel persoonlijk als op het gebied van werkinhoud. Je krijgt de ruimte om je vragen te stellen en om te vertellen wat je kwijt wilt. 

Opleidingen & trainingen

·      SPH Sociaal Pedagogische Hulpverlener 

·      NLP practitioner 

·      Leergang HSP begeleider 

·      Advance Rots & Water trainer met specialisaties: schoolbreed, focus op
        meisjes en vrouwen, autisme spectrum en verstandelijke beperking,  
        fysieke beperking, psychosociale trauma

·      Training SRH methode (Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen)

·     Assertiviteitstrainingen voor kinderen & jongeren PrOP model 9 tot 16 jaar

·      Training voorkomen en hanteren van agressie  

Lidmaatschap

Aangesloten bij:

- NVNLP (Nederlandse vereniging NLP)

- Register GGZ agogen nr 461030578

- Het HSPBN (HSP Begeleiders Netwerk Nederland)

Kosten

De prijs bij een individueel traject, per sessie 80,00 euro (inclusief 21% btw). 

Vergoedingen

In je kracht is een particulier dienstverlener, de coaching en training van in je kracht wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. U ontvangt een gespecificeerde digitale BTW factuur voor eigen administratie. Mogelijk kunt u de kosten aftrekken bij de belastingaangifte. Informeer u vooraf hierna bij de belastingdienst (0800-0543). 

In sommige situaties is het mogelijk een persoonsgebonden budget (pgb) bij uw gemeente aan te vragen. Wellicht kan ik u hiermee adviseren en hulp bieden. 

Neem contact op met Carme Almarza:

Telefoonnummer: 06-11296977.

Email: info@injekracht-carme.nl.

Website: www.injekracht-carme.nl

 
Ebony Zaalman.jpg

Ebony Zaalman - Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut, chronische vermoeidheid

Persoonlijk

Ouderdom komt met gebreken zegt men. Dat hoeft tegenwoordig niet meer zo te zijn. Leefstijlgeneeskunde helpt bij het voorkomen en genezen.

Mijn naam is Ebony Zaalman. Ik ben orthomoleculair epigenetisch therapeute. Mijn praktijk heet Femnominal. Mijn behandelingen zijn onder andere gericht op pro-aging. Pro-aging en geen anti-aging, omdat je ouder worden niet kunt tegengaan, maar het wel zo optimaal mogelijk kunt doen. Ik begeleid dit proces door leefstijl aanpassingen, suppletie, bio-identieke hormoonvervangingtherapie maar ook door life coaching. Een jonge flexibele geest is namelijk net zo belangrijk als een jong flexibel lichaam De vrouwen (en ook een aantal mannen) die ik in mijn praktijk behandel, willen hun hormoonbalans herstellen; ondersteuning bij de menopauze of de aanloop daar naar toe; klachten die gepaard gaan met auto-immuunziekten aanpakken of juist een preventieve aanpak starten. 

Veel aandoeningen of klachten die inherent zijn aan het ouder worden kunnen namelijk voorkomen worden. Waarom zou je wachten op een klacht als je die voor kunt zijn. Ik ben niet tegen cosmetische ingrepen, maar gezondheid en schoonheid gaan hand in hand en beginnen van binnen. Stel de tekenen aan de buitenkant daarom zo lang mogelijk uit en neem contact met mij op. 50 is het nieuwe 30! 

Opleidingen

Ik heb de opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde met de specialisatie Epigenetica afgerond in 2017. CIPION Medische Basiskennis in 2016. Ik ben gecertificeerd Life Coach sinds 2014. In 2015 heb ik in de Verenigde Staten een opleiding Bio-identical Hormone Replacement Therapy gedaan.

Verzekeraars

Ik ben lid van de MBOG en mijn consulten worden (geheel of gedeeltelijk) vergoed door de meeste zorgverzekeraars vanuit het aanvullende pakket. Pak je polis erbij of informeer bij je zorgverzekeraar. Mijn AGB informatie:

90106143 AGB code zorgverlener en 90065368 AGB code onderneming

Specialisatie

Mijn specialisaties zijn onder andere BHVT (Bio-indentieke Hormoon Vervanging Therapie) en pro-aging, maar ik behandel ook veel mensen met schildklierziekten en chronische vermoeidheid waaronder Hoog Sensitieve personen (HSP). De BHVT wordt door mij voornamelijk ingezet bij de behandeling van overgangsklachten, maar ook bij de pro-aging om mijn cliënten te ondersteunen bij het zo optimaal mogelijk ouder worden.

Kosten

Een telefonisch kennismakingsgesprek waarin ik een eerste analyse maak en wij samen bepalen of ik de juiste therapeut voor jou ben is gratis.

1e consult 180 euro (uitgebreide inventarisatie klachten en of wensen; eventueel aanvraag onderzoeken, recepten en schrijven behandelplan)

2e-, en volgende consulten 50 euro 

Telefonische consulten 30 euro (alleen voor bestaande clienten)

Neem contact op met Ebony Zaalman

Ebony Zaalman

Website www.femnominal.nl.

Email ebony@femnominal.nl

Telnr. 06 331 391 00.

 
Geraldine Groot.jpg

Geraldine Groot - Loopbaancoach voor hooggevoeligen

Persoonlijk

Hoe kun je je hooggevoeligheid tot jouw kracht maken, zorg je ervoor dat je in je werk vitaliteit en zingeving ervaart, en zorg je voor tijd voor jezelf waarin je kunt opladen? Dit zijn de thema's waarin ik je als loopbaancoach en hsp-begeleider kan ondersteunen.

Loop je vast in je huidige baan omdat er geen erkenning en begrip is van je hooggevoeligheid? Of wil je graag jouw passie kwijt in je werk maar weet je niet hoe? Of weet je juist helemaal niet wat voor werk bij jou past en waar je passie ligt, en wil je dat gaan onderzoeken? Lees dan verder.

Graag begeleid ik jou als HSP'er in je persoonlijke zoektocht naar vitaliteit en zingeving. Ik bied ondersteuning om je huidige werk meer op maat te maken, kan je in een loopbaantraject coachen naar een loopbaan die bij jou past, en bied hsp-trajecten waarin je leert om je hooggevoeligheid tot een kracht te maken. Het uiteindelijke doel is dat je in je drukke leven vol met verplichtingen in werk en gezin, ervaart dat je energie hebt, eigen keuzes maakt, aanjezelf toekomt, en kunt genieten van je leven!

Visie

Ieder mens wil ergens bij horen en een bijdrage leveren aan de maatschappij. Dat levert een gevoel van zingeving op en geeft je energie. Onderzoek waar jouw hart ligt en hoe jij je leven wilt invullen - dat kan gaan om bepaalde werkzaamheden maar ook om een bezigheid waar jij energie van krijgt. Ieder mens is uniek. En ieder mens levert een unieke bijdrage aan onze samenleving.

Ontwikkel je hooggevoeligheid tot een kracht.Door goed voor jezelf te zorgen en te ontdekken wat jij nodig hebt, ontstaat er de vrijheid om je eigen keuzes te maken.

Opleidingen

In 2017 heb ik de opleiding HSP Begeleider bij Instituut Eszenzz succesvol afgerond.

Als re-integratiebegeleider en jobcoach heb ik al 8 jaar ervaring in het begeleiden van volwassenen - meestal vanuit een uitkeringssituatie - naar en in werk. Daarnaast heb ik meerdere trainingen gevolgd, o.a. Socratisch coachen, Mindfulness, Motiverende gespreksvoering.

In opleiding en werkervaring ben ik breed georiënteerd, en daardoor heb ik veel kennis opgedaan op het gebied van loopbaan en werk. Na een secretaresse-opleiding bij Schoevers en een voltooide studie Nederlands Recht heb ik jarenlang in de commerciële sector gewerkt. Daarna heb ik de PABO gedaan en in het onderwijs gewerkt, zowel voor de klas als in ondersteunende functies. Een master autisme-specialist gaf me toegang tot een functie als jobcoach en trajectbegeleider, waarin ik veel ervaring heb opgedaan in de begeleiding van volwassenen in en naar werk. Dat werk doe ik nog steeds, naast mijn eigen coachingspraktijk bij Eszenzz, als coach voor hooggevoeligen in werk en gezin.

Specialisatie

* Coaching in werk en reintegratie
Ik kan je ondersteunen als je problemen ervaart op het werk. Dat kan zijn op het gebied van grenzen aangeven, communicatie met leidinggevenden of collega's, time management, balans tussen werk en thuis, etcetera.
Als je op dit moment ziek thuis zit en je moet zo langzamerhand weer gaan werken, en je wilt daarover in gesprek met een professional, neem dan ook contact met mij op. Ik kan je ondersteunen in het langzaam weer opbouwen van je werkzaamheden.

* Loopbaantraject:
Wil je onderzoeken wat voor werk (betaald of onbetaald) goed bij jou past en wat jou energie geeft?
En wil je een concreet actieplan voor je loopbaan voor de komende jaren?

In dit traject gaan we onderzoeken wat jouw meest vitaliserende loopbaanperspectief is. Bezieling en vitaliteit zijn de kernbegrippen - wat raakt jou in hart en ziel, en wat geeft jou energie?
We gaan ont-dekken wat jouw passie en missie is in het leven en hoe je deze kunnen realiseren. Wat is jouw unieke bijdrage aan de maatschappij? Je verkrijgt inzicht in jouw vaardigheden, kwaliteiten en talenten, en je wordt je bewust van je valkuilen en innerlijke hindernissen. In ongeveer zes sessies werken we toe naar een steeds concreter loopbaanplan, en krijg je jouw persoonlijke verlanglijst op werkgebied helder. Daarmee gaan we op onderzoek in de arbeidsmarkt en gaan we alle bevindingen concretiseren wat betreft branche, organisatie en functie. Uiteindelijk heb je een heldere profielschets en een actieplan voor je loopbaan waar je de komende jaren mee verder kan!

* HSP-traject:
Wil je inzicht in jouw hooggevoeligheid?
We beginnen in deze leergang met bewustwording, en van daaruit naar een andere levenshouding die jou rust en geluk geeft. Je leert om je hooggevoeligheid tot een kracht te maken, en de kwaliteit van je sensitiviteit te gebruiken. De last van de prikkels vermindert wanneer je uitgaat van je eigen basis, je centrum. Je raakt niet langer overspoeld door alle prikkels van de buitenwereld of door alle gedachten die ons de hele dag zo beďnvloeden. Het gaat over keuzes maken die goed voelen voor jou. En dat levert je veel vrijheid op!

Kennismakingsgesprekken

Elke vrijdagmiddag is er de mogelijkheid om een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek te hebben. Bel of mail voor verdere informatie of om een afspraak te maken.

Kosten

* Loopbaan-traject
Dit traject beslaat 6 tot 8 sessies van anderhalf uur. Tussen de afspraken door werk je zelf aan een aantal opdrachten, daardoor besteden we onze tijd in de sessies zo productief mogelijk.
Tarief: 105,00 euro per sessie.

* Coaching in werk en re-integratie
Indien je problemen ervaart in je werk, of je hebt hulp nodig bij je re-integratie, maak dan een afspraak met mij om de mogelijkheden te onderzoeken. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: passende werkzaamheden, time management, grenzen aangeven, communicatie met collega's en leidinggevenden.
Tarief: 70,00 euro per sessie.

* HSP-traject
Deze leergang beslaat uit 8 - 12 bijeenkomsten.
Tarief: 70,00 euro per keer.

* Individuele training: Planning voor HSP'ers, 1 of 2 sessies. Zit je hoofd altijd vol met alle dingen die je nog wilt of nog moet doen, en raak je daar gestresst van? Wil je overzicht, je to-do lijstjes wegwerken en rust in je hoofd? Dan is dit iets voor jou! Kosten per sessie 70 euro.

Neem contact op met Geraldine Groot:

Geraldine Groot
E-mail: geraldine@dehooggevoeligevrouw.nl
website: www.dehooggevoeligevrouw.nl
Telefoon: 06-27827924

 
Jim Landman.jpg

Jim Landman - Hooggevoeligheid, grenzen, stress en burn-out

Persoonlijk

Mijn naam is Jim Landman, ik ben gecertificeerd begeleider en expert op het gebied van (hoog)gevoeligheid. Ik heb mijn jarenlange ervaring als coach gecombineerd met mijn kennis over gevoeligheid. Hierdoor ben ik in staat om omgaan met gevoeligheid goed te vertalen naar praktische en dagelijkse situaties. Ik verzorg individuele begeleiding, lezingen, seminars en workshops door Nederland en België. Daarnaast heb ik veel kennis van boeddhistische psychologie, mentale weerbaarheid, mindfulness en zelfliefde.

Specialisatie

Mijn specialisatie is op het gebied van grenzen. Dit omvat zowel de energetische, lichamelijke als persoonlijke grens. De energetische grens: het weerbaar worden voor emoties, gevoelens en energieën uit de buitenwereld en het duidelijk kunnen voelen wat van jou en de ander is. De lichamelijke grens: het kunnen voelen wat je lichaam nodig heeft. De persoonlijke grens: het liefdevol en zelfverzekerd voor jezelf opkomen. Verder ben ik gespecialiseerd op het gebied van begeleiding bij stress en (herstel van) burn-out en overspannenheid. En verzorg ik begeleiding voor jongeren (vanaf 16 jaar) die veel lasten en klachten ervaren vanuit hun gevoeligheid.

Opleidingen

- Leergang HSP begeleider
- Coaching bij hooggevoeligheid
- Mentale Weerbaarheid
- Coaching & Counseling

Over de begeleiding

Je begint eerst met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Je kunt je verhaal delen en je krijgt uitleg over de begeleiding. Zo krijg je een goede indruk van de mogelijkheden.

Als het goed voelt maak je een intakegesprek. We kijken hoe jij je gevoeligheid ervaart en welke klachten je hebt. We bespreken jouw gewenste doelen en gaan samen aan de slag met jouw gevoeligheid.

Vervolgens beginnen we met jouw persoonlijke begeleiding. De sessies zijn erop gericht om jou te leren omgaan met je gevoeligheid. Door oefeningen leer jij hoe je bepaalde dingen in jouw leven blijvend kunt veranderen zodat jij je goed gaat voelen.

Tussen elke 4 sessies is een klein evaluatiemoment. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en houdt je overzicht over jouw persoonlijke ontwikkelingen en behaalde doelen.

Kosten

Tijdens de begeleiding is er ruime aandacht voor jou en het opnieuw ervaren je gevoeligheid. Begrijpen én voelen wat er behandeld wordt is het uitgangspunt. Dit draagt bij aan een effectieve vooruitgang zodat jij goed leert omgaan met je gevoeligheid. Gemiddeld duurt een sessie 60 minuten.

Het tarief van een sessie is €95,00 inclusief btw.
De frequentie tussen elke sessie is 2 weken.

De begeleiding valt onder alternatieve geneeswijzen en wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

Neem contact op met Jim Landman

Jim Landman
Website: www.gevoeligzijn.nl 
Email: info@gevoeligzijn.nl 

Heb je nog een vraag? Of wil jij je aanmelden voor de begeleiding? Stuur dan een email met je naam én telefoonnummer. Dan neemt Jim telefonisch contact met je op.

 
Mathilda Bongaardt.jpg

Mathilda Bongaardt - Coaching, counselling en hypnotherapie

Persoonlijk

Ik ben Mathilda Bongaardt-Meijer (1970). 
Al jarenlang ben ik werkzaam in het (speciaal)basisonderwijs. Eerst voor de klas, daarna als Remedial Teacher en de laatste jaren als Specialist Passend Onderwijs voor kinderen met gedrag- en psychiatrische problemen. In deze functie begeleid ik zowel kinderen, leerkrachten/zorgcoördinatoren en ouders in het omgaan met deze groep kinderen. Hoe kunnen we er met elkaar voor zorgen dat ze zich zo goed mogelijk kunnen ontplooien?

Om nog meer te kunnen betekenen, meer te kunnen doen heb ik in 2007 mijn master SEN, Special Educational Needs gehaald, met als uitstroomprofiel gedragsspecialist (met name autisme en ADHD).

Ik doe dit werk met veel plezier en overgave, vooral ook omdat mijn eigen kinderen binnen deze groep vallen. Ik weet als geen ander wat voor invloed dit alles heeft op de kinderen, op jezelf, je relatie en eigenlijk je hele leefomgeving. 

In de afgelopen jaren ging mijn focus langzaam maar zeker over naar het begeleiden van volwassenen met allerhande problematiek.
Mijn diploma voor coaching heb ik in 2011 behaald, in 2012 mijn diploma voor counselling en in 2014 mijn diploma voor integratieve psychotherapie.
Vanuit hier ontstond in 2014 Lively, een praktijk voor coaching, counselling en (hypno)therapie voor volwassenen.

Visie

Een welbekend gezegde is: Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd al kreeg.

Ik ben er van overtuigd dat dit zo werkt, maar ‘gewoon’ even iets anders doen is niet zo makkelijk. Dat betekent dat als je echt iets wilt veranderen het goed is om inzicht te krijgen in wat je precies doet, denkt, voelt, ervaart en wat het effect hiervan is op jezelf en op je omgeving. En daar gaan wij naar op zoek. Dit kan op verschillende manieren, o.a. met coaching, counselling en hypnotherapie.

Coaching is een laagdrempelige vorm van hulpverlening, gericht op ontwikkelingsvragen.

Counselling is een kortdurende vorm van individuele psychosociale begeleiding. Persoonlijke counselling kan je helpen om de balans in jezelf en je leven terug te vinden en jouw klachten te verminderen. Samen gaan we op zoek naar een oplossing binnen de grenzen van jouw eigen mogelijkheden.

Hypnotherapie leert je op een andere manier dan je gewend bent naar jezelf te luisteren. Daardoor kom je dichter bij je onbewuste gevoelens en overtuigingen. Hierdoor kan je nieuwe inzichten krijgen en deze op je eigen manier toepassen in je dagelijks leven en zo je doelen verwezenlijken.
Coaching, counseling en hypnotherapie kunnen tijdens een begeleiding in elkaar overlopen. Per keer bekijken we wat het beste aansluit in de gegeven situatie.

Opleidingen

In 2007 heb ik mijn Master SEN (special educational needs) gedragsspecialist behaald aan het Seminarium van Orthopedagogiek in Utrecht.
In 2011 mijn Coaching diploma bij BGL in Hoofddorp.
In 2012 mijn Counselling diploma bij BGL in Hoofddorp.
In 2014 Integratieve Psychotherapie diploma bij BGL in Hoofddorp.
In 2015 heb ik trainingen gevold bij Annette Vijverberg om de cursussen: zelfwaardering / vriendschappen / omgaan met boosheid; te mogen geven.

Verzekeraars

Ik ben lid van de NBVH, Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten, lidnr 14007.

Verder ben ik lid van de RBCZ, Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg, lidnr 403022R.

Hierdoor word ik door veel aanvullende pakketten van zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.

Specialisatie

In mijn werk probeer ik zoveel mogelijk aan te sluiten aan de behoeften van degene die tegenover mij zit. Dit kan met veel verschillende manieren. Soms is dat met een hypnotherapie sessie, soms door middel van NLP. Soms zijn visualisaties meer op zijn plek. Ook EMDR, Inner Child, Regressie en Voice Dialogue vallen binnen de mogelijkheden.
We werken in ieder geval altijd naar een, van te voren, gezamenlijk vastgesteld doel toe!

Je kunt bij mij terecht voor overspannenheid/burn out, emotionele problemen, het gevoel jezelf “kwijt” te zijn, klachten van depressieve aard, chronische vermoeidheid, rouw en verlies, slaapproblemen, angsten en fobieën, psychosomatische klachten, levensvragen en zingeving.
Meerdere keren per jaar starten de cursussen: '"zelfwaardering", "vriendschappen" en "omgaan met boosheid". Mocht je hier informatie over willen hebben kun je me altijd bellen of mailen!

Kennismakingsgesprekken
 
Omdat het contact tussen therapeut en cliënt goed moet voelen, is een kennismakingsgesprek zeker aan te bevelen.
Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos.
Omdat ik graag de tijd neem voor een ieder die komt, vraag ik je wel een tijd te reserveren. Dit kan telefonisch of via mail.
Deze gesprekken kunnen plaatsvinden op iedere donderdagmiddag.

Kosten

Een sessie kost 95 euro en duurt maximaal anderhalf uur.

Neem contact op met Mathilda Bongaardt:

Mathilda Bongaardt
Website: www.praktijklively.nl
E-mail: info@praktijklively.nl
Telefoon:  06-13301093

 
Nancy en Fergie2.jpg

Nancy Bakker - Coach en psychosociaal begeleider

Persoonlijk

Mijn naam is Nancy Bakker-Wulms (1974), coach en psychosociaal begeleider. Ik help jou weer te ontdekken wie jij bent en wat jij wilt, waar je heen wilt. En ik laat je ervaren wat je je rust geeft en dat je sterker bent en/of meer (aan) kunt dan je in eerste instantie denkt. Daarnaast leer ik je hoe je kunt omgaan met alle drukte, teleurstellingen, eisen en verwachtingen uit je omgeving. Waardoor je weer blij, vol energie en vertrouwen verder kunt met je leven. Ik zet waar mogelijk en nodig mijn hond in als co-coach. Ik werk het liefst in de natuur, omdat dat het gevoel van vrijheid en rust versterkt.

Van kind af aan ben ik een vrolijk en enthousiast persoon. Na een aantal negatieve levenservaringen, onder andere ontslag na een reorganisatie, afwijzingen, teleurstellingen in mensen, was ik onzeker geworden over wie ik ben en wat ik kan. Ik zat veel in mijn hoofd. Constant die bevestiging zoeken. Totdat ik mijn eigen pad heb gekozen. En echt de keuze voor mezelf heb gemaakt.

Gedreven door mijn passie voor dieren, met name honden en het gevoel dat honden iets bijzonders voor mensen kunnen betekenen, ben ik gestart met de opleiding Dog Assisted Coaching. Tijdens deze opleiding heb ik niet alleen veel geleerd over hoe je mensen kunt begeleiden en hoe je daarbij je hond kunt inzetten. Maar heb ik vooral veel over mezelf geleerd. Ik ontdekte steeds meer kwaliteiten van mezelf en belangrijker nog ik durfde er ook op te vertrouwen dat dit ook echt mijn kwaliteiten zijn.

Ik wil je graag laten ervaren dat ook jij mooie kwaliteiten in je hebt, maar dat je ze alleen nog mag gaan ontdekken. Jij bent mooi zoals je bent en daar mag je op vertrouwen!

Visie en missie

Ik werk vanuit een holistisch perspectief (balans lichaam, psyche en intuïtie), gebaseerd op de psychologische uitgangspunten van Rogers, mindfulness en haptonomie. En dat is ook mijn benaderingswijze. Ik bekijk hulpvragen altijd vanuit de context en betrek er meerdere aspecten bij, dus niet alleen vanuit het individu, maar bijvoorbeeld ook het systeem (gezin, omgeving) er om heen, neem ik mee.

Verder werk ik vanuit de visie van de positieve psychologie. Een relatief jonge, maar snel groeiende stroming in de psychologie die zich richt op hoe je een plezierig en zinvol leven kan leiden, waarin je je goed voelt en de veerkracht en flexibiliteit hebt om om te gaan met tegenslagen en negatieve emoties. Ik richt me in mijn begeleiding vooral op wat al wel goed gaat en kijk vooral vooruit: waar wil jij naar toe groeien? Ik ben ervan overtuigd dat zelf ervaren, leidt tot beter inzicht. 

Mijn missie is: mensen weer terugbrengen naar hun essentie. Wie ben jij vanuit de kern? Voelen vanuit je hart wat echt bij jou past. Je hoeft je niet anders voor te doen, dan je bent. Jij bent mooi en sterk; precies zoals je bent! Zonder je te laten afleiden door de verwachtingen van de omgeving. Zonder je te laten afleiden wat “je ego”, gevormd door allerlei (beperkende) overtuigingen,  er van vindt. Uit je hoofd, in je hart! En leren luisteren naar je lijf en vertrouwen op je intuïtie. Dat is waar het om gaat.

Waarom met honden?

Dat honden iets bijzonders voor mensen kunnen betekenen, heb ik zelf ervaren met mijn honden die ik als kind heb gehad. Ik was enig kind en mijn hondje was als een zusje en vriendinnetje voor mij. Ook in mijn eigen praktijk zie ik wat mijn coachhond betekent voor kinderen en volwassenen. Door het doen van activiteiten en het opdoen van de directe (gevoels)ervaringen, begrijpen kinderen meteen waar het om gaat. Ook bij volwassenen raken honden meteen de (vaak onbewuste) kern. Ze zijn expert in non-verbale communicatie. In onze verbale cultuur is dat soms iets wat we uit het oog verliezen. En dit terwijl we minder dan 20% van onze communicatie via woorden overbrengen. Communicatie verloopt dus vooral via lichaamstaal. We beredeneren dingen met ons hoofd in plaats van naar ons gevoel te luisteren. Honden voelen echter vaak wel feilloos aan hoe je gemoedstoestand is en reageren daarop. De hond is wat dat betreft een prachtige leermeester.

Verder zijn honden aandachtig aanwezig, zonder oordeel, in het moment. Als voorbeeld van mindfulness. Sterker nog: honden ZIJN mindfulness. Vanuit een open houding observeren en willen zij begrijpen wat er aan de hand is. Honden hebben het vermogen om mensen te raken. 

Opleidingen

Ik heb Algemene Sociale Wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Een interdisciplinaire studie waar aspecten van de psychologie, sociologie, pedagogiek, culturele antropologie bij elkaar komen.

In 2017 heb ik mijn coachingsopleiding Dog Assisted Coaching bij Pets4Care afgerond. Een opleiding waar ik veel geleerd heb over verschillende coachingstechnieken, waaronder natuur- en wandelcoaching en het inzetten van mijn hond als co-coach. Daarnaast ben ik gecertificeerd Rots en Water trainer, na afronding van mijn opleiding aan het Gadaku instituut.

In 2018 heb ik mijn diploma voor kindercoach (bij CIVAS opleidingen) behaald. Ook bij bij Pets4Care heb ik aanvullend nog de opleiding tot kindercoach gevolgd; over hoe ik de hond kan inzetten in de coaching en begeleiding van kinderen.

Daarnaast heb ik nog verschillende specialisatiecursussen gevolgd, zoals autisme, ADHD, stress en burn-out, verlies- en rouwverwerking en eetstoornissen.

Specialisatie

Ik ben gespecialiseerd in begeleiding bij bewustwording, zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling. Ik begeleid kinderen en volwassenen, die erg onzeker zijn, hooggevoelig en (te) perfectionistisch.  

Wandelcoaching

In beweging zijn en tegelijk werken aan een bepaalde hulpvraag? Dan kan door middel van wandelcoaching. Door naar buiten te gaan, voel je je over het algemeen vrijer. De frisse lucht en de beweging doet je goed. Het geeft je een enorme positieve boost en je voelt je daarna heerlijk ontspannen en vol positieve energie.

Energiecoaching/burn-out

Zit je laag in je energie, voel je je vaak moe of futloos en/of zit je in een (bijna) burn-out? Ik help je te ontdekken welke activiteiten je energie geven en welke energie vreten. Balans aan te brengen tussen inspanning en ontspanning. Leren omgaan met de stress en drukte van alledag.

Loopbaantraject

Zit je al jaren in dezelfde functie? Wil je eens wat anders? Vraag je je af of je wel op je plek zit? Wil je weten wat bij je past, vanuit je hart? Wat geeft jou energie? Waar wordt jij blij van? In een loopbaantraject ga je ontdekken wat je kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen zijn en wat voor soort functie in wat voor branche daar bij past. We eindigen met een concreet stappenplan hoe nu verder.

Omgaan met rouw en verlies

Als er iemand overlijdt of je verliest iemand door bijvoorbeeld een scheiding dan voel je de grond soms bijna letterlijk onder je voeten wegzakken. Je raakt soms ook een stukje van jezelf kwijt. Je weet even niet meer hoe je verder moet. Ik help je om te gaan met je verlies, zodat je uiteindelijk je leven weer kunt oppakken.

Kindercoaching

Kindercoaching met de hond als co-coach is laagdrempelig en leuk! Spelenderwijs leren kinderen nieuwe vaardigheden als: hoe ga je om met leeftijdsgenootjes, hoe wordt je weerbaarder, hoe ga je om met alle drukte om je heen. Ook op het gebied van autisme en ADHD kan de hond behulpzaam zijn. Door middel van activiteiten met de hond leren kinderen hoe ze de rust kunnen bewaren, emoties kunnen reguleren of structuur kunnen aanbrengen. Deze geleerde vaardigheden kunnen ze vervolgens toepassen in het dagelijkse leven.

Angst voor honden

Veel kinderen zijn bang voor honden, maar soms is het zo extreem dat het de dagelijkse bezigheden in de weg staat. Samen met mijn coachhond kan ik je kind begeleiden hoe hier mee om te gaan.

Coachen met honden

Mijn hond is bij allerlei hulpvragen een mooie spiegel van het eigen gedrag, een oefenmaatje voor bijvoorbeeld kinderen, of een prachtig voorbeeld van bijvoorbeeld het leven in het hier en nu (mindfulness).

Werkwijze

Ik maak gebruik van technieken uit counseling, NLP, mindfulness, oplossingsgericht werken, systemisch werken en haptonomie. Ook zet ik visualisatietechnieken, meditatie- en ontspanningsoefeningen en creatieve (spel) activiteiten in.

Ik werk indien mogelijk het liefst vrij in de natuur. 

Kennismakingsgesprek

Een kennismakingsgesprek is gratis. Ik vind het belangrijk dat we elkaar eerst leren kennen en dat er een klik is. Tijdens het gesprek hoor ik graag wat je hulpvraag is en kun je natuurlijk ook jouw vragen aan mij stellen. Iedere week heb ik één dagdeel ingepland voor kennismakingsgesprekken. Bel of mail me voor meer informatie of om een afspraak te maken in het EszenzZ Centre.

Kosten

Eigenlijk spreek ik liever over investering, dan kosten. Een investering in jezelf, zodat jij weer blij en vol energie en vertrouwen het leven tegemoet kan treden.

Een losse sessie kost € 95,- en duurt maximaal 1,5 uur. We kijken per keer waar je tegenaan loopt, waar jij behoefte aan hebt en wat jij de komende tijd nodig hebt. De frequentie van de sessies wordt in onderling overleg besproken.

Persoonlijk coachingstraject: Wil je gedurende een langere tijd (bijvoorbeeld een aantal maanden) door mij begeleid worden en wil je daarnaast ook aanvullende opdrachten, (online) modules en persoonlijke ondersteuning en support van mij krijgen? Dan is een coachingstraject iets voor jou. In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen we de inhoud en investering bespreken.

De kosten worden in principe niet vergoed door de zorgverzekeraar. Tegenwoordig zijn er wel veel werkgevers die graag willen investeren in hun werknemers, omdat jouw persoonlijke ontwikkeling direct effect heeft op jouw functioneren binnen het bedrijf. Vraag daarom bij je werkgever na wat de mogelijkheden zijn. 

Ik ben SKJ geregistreerd, waardoor er ook vergoedingsmogelijkheden kunnen zijn via de gemeente.

Neem contact op met Nancy Bakker

Nancy Bakker

Website: www.coachhond.nl

E-mail: nancy@coachhond.nl

Telefoon: 06 186 42 861

 
Ozlem Yaras.jpg

Özlem Manav Yaras - Hypnotherapie, chronische pijn, virtuele maagband, eetstoornissen

Persoonlijk

Mijn naam is Özlem Manav Yaras, erkende psychosociale hypnotherapeut, Mentaal Emotieve Trainer, OldPain2Go certified practitioner en ervaringsdeskundige in fibromyalgie en chronische pijn. Ik ben tevens een erkende virtuele maagband consulent. Ik heb mij gespecialisseerd in chronische pijn patiënten. Ik help jou om meer zelfvertrouwen te krijgen in je leven en je pijn dermate te verminderen, zodat je leven weer op rails is. Door mijn ervaring met fibromyalgie en chronische pijn kan ik me heel goed inleven in hoe jij je voelt en waar de belemmeringen zijn zowel fysiek, emotioneel en mentaal. 

Mijn werkwijze is intuïtief, onbevooroordeeld en ik stel jou als mens centraal. Betrouwbaarheid en betrokkenheid vind ik als mens en therapeut heel erg belangrijk. Ik zie mezelf gelijkwaardig met mijn cliënten. Ik luister goed naar jou en je probleem en neem daar ook de tijd voor.

Voor Turks sprekende mensen is het mogelijk om de behandelingen in het Turks te krijgen. Correcte informatie-uitwisseling is noodzakelijk om een juiste behandeling te krijgen, daarom vind ik het belangrijk om Turkse mensen in het Turks te behandelen indien nodig.

Visie

Harmonie in ons lichaam zowel lichamelijk als geestelijk is belangrijk om goed te functioneren en je lichaam optimaal te houden. Daarom bied ik naast mentaal-emotionele behandelingen ook lichaamsgerichte behandelingen. Lichaam en geest zie ik als één geheel die continu elkaar beïnvloeden. Als een verstoring optreedt bij een van de twee dan heeft het direct invloed op de ander. Jijzelf zal er in het begin nauwelijks iets van merken totdat je lichaam, en/of je mentale toestand, gaat veranderen en je ontdekt dat jij niet meer degene bent zoals je was. Mijn visie is naar de kern gaan van je probleem en voor ieder een unieke behandeling, zodat het probleem wordt opgelost.  

Specialisatie

Mijn specialisaties zijn: begeleiden van mensen met chronische pijn, virtuele maagband, eet-, angst-, dwang- en identiteitsstoornissen en tevens begeleid ik mensen ook met diverse hulpvragen, o.a. burnout, stress, paniekstoornis, depressie, angsten, fobiën, slaap problemen, onzekerheid, afvallen en trauma’s.

Ik ben een erkende integrale psychosociale hypnotherapeut, Mentaal Emotieve Trainer, OldPain2Go certified practitioner, virtuele maagband consulent, gecertificeerd oorkaars- en lichaamskaars behandelaar, cupping therapeut en hirudotherapeut.

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een (psycho)therapie waarbij gebruik gemaakt wordt van trance. Trance is een toestand van diepe ontspanning en veranderend bewustzijn, waarin contact gemaakt kan worden met het onbewuste.

Als iemand in trance is komt hij in contact met delen van zichzelf wat rationeel minder lukt. Onbewuste processen worden bewust gemaakt, doordat de hypnotherapeut zich richt tot je onbewuste. Hypnotherapie is een methode die het lichaam ontspant. Met behulp van het contact met het onbewuste kan worden gekeken naar de oorzaken van de spanning.

Fysiologische (lichamelijke) processen kunnen hierdoor worden beïnvloed, emoties verwerkt en lichamelijke en geestelijke capaciteiten bewust gemaakt opdat deze beter worden gebruikt. Iedereen heeft een ander verleden, normen, waarden en gedragingen. Belangrijk is te weten dat de hypnotherapeut zich afstemt, op individuele aspecten van jou. Doordat de therapeut zich op jou richt kan deze de juiste behandelwijze toepassen die voor jou geschikt is.

Psychosociale hypnotherapie

De doel van psychosociale hypnotherapie is werken aan je bewustwording. Dit wordt gedaan door naar bewuste en onbewuste processen van je gedachten, emoties en gedragingen te kijken. Niet jij als persoon maar ook je omgeving, familie, vrienden en het milieu waarin je leeft hebben invloed op hoe jij gebeurtenissen hebt leren waarnemen en zo hebt opgeslagen in je onderbewuste. Ook waarden en normen die je hebt overgenomen uit je cultuur bepaald hoe jij onbewust reageert op diverse situaties in je leven. Je onderbewustzijn wordt aangesproken om inzichten te krijgen in belemmerende situaties, ze te herkennen en erkennen dat ze er zijn, doelen stellen wat je zou willen en uiteindelijk het probleem wat bij jou afspeelt op te lossen door nieuwe inzichten te krijgen. Het is belangrijk dat jij als persoon ook daadwerkelijk aan jou belemmerende gedachten gaat werken, de therapeut ondersteunt je hierbij om je doel te behalen, zodat niet alleen gewerkt wordt aan je verleden maar ook aan je toekomst.

OldPain2Go 

Pijnuitstralingen zijn omkeerbaar. Dat is een feit. U kunt herstellen. 

OldPain2Go® is als het drukken op de resetknop van een brandalarm dat nog steeds afgaat in een gebouw waar 10 jaar geleden een brand was. Je hoeft niet in de methodiek te geloven en hoewel het niet voor iedereen werkt, kunnen de resultaten een vermindering of volledige pijnverwijdering zijn. Om jezelf de beste kans op succes te geven, moet je de pijn wel wíllen loslaten. Als je eenmaal begrijpt hoe het proces werkt, heb je een prachtige kans om de controle over je leven terug te krijgen.

Virtuele maagband

Het onderbewustzijn maakt geen onderscheid tussen werkelijkheid en fictie. In tegenstelling tot de risico’s van een operatief aangebrachte maagband (gastric band) kent de virtuele maagband geen negatieve bijwerkingen en- of risico’s. Het is 100% veilig, er is geen narcose nodig, er zijn geen littekens en er is geen herstelperiode van toepassing. Toch blijkt de virtuele maagband minstens net zo effectief als een echte maagband!

Door directe hypnose te combineren met psychologische aspecten kent deze revolutionaire virtuele maagband een zeer hoog slagingspercentage waarbij cliënten op een comfortabele manier hun doelgewicht bereiken en behouden. Het virtuele maagband bestaat uit vier sessies. Tussen elk sessie zit ongeveer 2 weken.

Eerste sessie is de intake en een hypnose sessie. Tijdens de tweede sessie wordt de maagband operatie uitgevoerd. In het derde sessie bij- en afstellen van de maagband. Vierde sessie is een hypnose sessie. 

Verzekeraars

Ik ben lid van de NBVH, Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten, lidnr 12020.
Verder ben ik lid van de RBCZ, Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg, lidnr 180890R.
Hierdoor word ik door aanvullende pakketten van zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed.

Methodiek

 • Psychosociale hypnotherapie
 • EMDR
 • Ademhaling en ontspanning
 • Virtuele maagband
 • Losmaking
 • Delenwerk
 • Regressie
 • Bevrijd Jezelf therapie (afgeleid van EFT)
 • Distraction Reprossessing Therapy (afgeleid van EMDR)
 • Tijdlijntherapie/ ACT (Acceptance Commitment Therapy)
 • Pijnveranderingstechnieken
 • Neuro Linguïstisch Programmeren
 • Transactionele Analyse
 • Cognitieve therapie RET (Rationeel Emotieve Therapie)
 • Mentaal Emotieve Therapie
 • Hypnotherapie
 • OldPain2Go

Tarieven

Gratis oriëntatiegesprek 20 min virtuele maagband. 

Sessie 45 min hypnotherapie €65, -

Sessie 60-90 min hypnotherapie €99, -

Virtuele maagband sessie 90 min €150, -

Sessie Chronische pijn 90 min €150, - 

Neem contact op met Özlem Manav Yaras:

Özlem Manav Yaras
Website: www.armonihypnotherapie.nl
e-mail: info@armonihypnotherapie.nl
Telefoon: +31 615 89 57 13

 

 
Peter Goosensen.jpg

Peter Goosensen - Homeopathie en coaching bij hooggevoeligheid, stress en burnout

Persoonlijk

Mijn naam is Peter Goosensen (1967). Na een afgeronde studie aan het Conservatorium van Amsterdam ben ik gedurende 30 jaar met veel plezier werkzaam geweest als musicus. Rond mijn 40e levensjaar heb ik naast de muziek mijn tweede passie gevonden in de klassieke homeopathie. Met een onderbreking ben ik sinds 2011 werkzaam als homeopaat in mijn praktijk in Alkmaar en sinds 2018 ook in het EszenzZ Centre in Amsterdam.

Visie

Homeopathie is een natuurlijke en holistische geneeswijze: gekeken wordt naar de totale mens in samenhang met de gezondheidsklachten die zich manifesteren. Een consult is een ontmoeting waarbij we samen verkennen wat jou bezighoudt, wat je voelt en ervaart en op welke punten er verbetering mogelijk is. Jouw verhaal is hierbij leidend: symptomen op diverse niveaus fungeren als wegwijzers die leiden naar de aangewezen homeopathische geneesmiddelen. 

Hooggevoeligheid zie ik als een bijzondere en waardevolle eigenschap die behalve een aantal mooie aspecten ook uitdagingen met zich meebrengt. Als ervaringsdeskundige kan ik me goed inleven in de thema’s waar HSP’s mee kunnen worstelen. Homeopathie zie ik als een prachtig instrument dat naast het stimuleren van de gezondheid ook kan helpen bij het ontwikkelen van sensitieve weerbaarheid. 

Specialisatie

Als gediplomeerd en ervaren homeopaat ben ik breed georiënteerd en kan ik homeopathie op een verantwoorde wijze toepassen in veel situaties. Mijn specialisatie is het begeleiden van hoogsensitieve mensen met behulp van homeopathie en aanvullende coaching. 

*HSP traject

Voor hooggevoelige kinderen en volwassenen heb ik een HSP traject ontwikkeld. Het is een combinatie van homeopathie en coaching en kan, afhankelijk van de hulpvraag, in diverse vormen worden afgenomen. Het traject heeft een positieve insteek met veel aandacht voor bewustwording en persoonlijke groei. Uit de reacties van mensen die het traject hebben gevolgd blijkt dat het voorziet in een behoefte.

*Homeopathie als natuurlijke aanvullende geneeswijze

Sowieso kun je, HSP of niet, met diverse gezondheidsklachten bij mij terecht. Vrouwen kiezen tijdens hun zwangerschap voor homeopathie als aanvulling op reguliere zorg bij misselijkheid, vermoeidheid of stemmingswisselingen of voor hun pasgeboren kindje met onrust, slaapproblemen of darmkrampjes. Kinderen met faalangst, leer- en concentratieproblemen kunnen met homeopathie geholpen worden evenals volwassenen met stress en overspannenheid. Kortom, teveel om op te noemen.

Opleidingen

In 2011 studeerde ik af aan de School voor Homeopathie in Amersfoort, een zesjarige parttime beroepsopleiding. In het curriculum van deze opleiding was naast anatomie, fysiologie, pathologie, filosofie en kennis van homeopathische geneesmiddelen veel ruimte voor persoonlijke groei en voor het ontwikkelen van een visie op ziekte en gezondheid. 

Na deze opleiding volgde ik supervisie bij Alex Leupen, homeopathisch arts in Utrecht. 

De diploma’s Medische Basiskennis (MBK1, MBK2 en MBK3) behaalde ik bij CECZ (Centraal Exameninstituut Complementaire Zorg).

Momenteel volg ik een Post Graduate voor professionele en ervaren homeopaten. Verder bezoek ik regelmatig medische en homeopathische themadagen en ben ik onlangs gestart met een opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde. 

Lidmaatschap 

Registratie beroepsverenigingen NVKH, RBCZ, SCAG. De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de consultkosten vanuit het aanvullende pakket, kijk hier naar voor een overzicht of informeer bij je verzekeraar. 

Kennismakingsgesprekken

In het EszenzZ Centre is het mogelijk een afspraak te maken voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Dit gesprek is bedoeld om te ervaren of het voor beide partijen goed voelt om een behandeltraject aan te gaan. Bel of mail me gerust voor een afspraak (zie contactgegevens). 

Kosten

Kosten sessie homeopathie: 75,00 euro*

Kosten sessie homeopathie + HSP coaching: 85,00 euro*

(*) Consultprijs is excl. homeopathisch geneesmiddel

Kosten HSP trajecten (homeopathie + coaching): aangepast tarief, informatie op aanvraag. 

De duur van een behandeling varieert van één of enkele consulten bij een acute klacht tot rond de tien sessies voor een behandeltraject HSP begeleiding. Na het afronden van een behandeling kiezen veel mensen voor begeleiding op de langere termijn in de vorm van periodieke onderhoudsconsulten.

Neem contact op met Peter Goosensen:

Peter Goosensen

Website: www.homeopaatalkmaar.com
Email: homeopaat.eszenzz@gmail.com
Telefoon: 06-21606430

 
Renate websites.jpg

Renate Korthof - HSP begeleiding, Reiki en bewustwording

Persoonlijk

Mijn naam is Renate Korthof (geb.1956, Oostenrijk) en ik heb mijn bedrijf 'ConSense' in 2003 opgezet met het doel om voornamelijk hoog sensitieve mensen te begeleiden.

Na 25 jaar onderwijs (muziek en Engels) in Oostenrijk voelde ik een innerlijke behoefte om mensen op een andere manier te begeleiden. Op mijn zoektocht om het hooggevoelig- en anders zijn te kunnen verklaren kwam ik Reiki tegen, wat een kanteling in mijn leven betekende. Het was mijn wake up-call om meer te gaan leven vanuit mijn hart i.p.v. puur vanuit mijn verstand. Er volgden de drie jaar durende opleiding tot Reiki master en tot NLP practitioner (gedeeltelijk in Canada). Voelen, intuïtie en de wens om anderen te begeleiden kwamen naar voren. Later volgden cursussen in “Touch for Health”, Silver Mind Control, EFT en Quantum Touch.
In Nederland (sinds augustus 2001) voelde de specialisatie als HSP-begeleider (certificaat Instituut EszenzZ) als logische volgende stap.

Visie

Ik word geïnspireerd door mijn eigen ervaringen als hoog sensitief iemand,voornamelijk door de veranderingen door Reiki, door Een Cursus in Wonderen, boeddhistische zienswijzen en steeds meer de Advaita.

In mijn praktijk staat de unieke persoonlijkheid van elk mens in het middelpunt. Er is geen verdeling in goed en fout, alles mag er zijn zoals het is. Ik benader mensen zoals ik zelf graag gezien wil worden: holistisch,als een geheel.

Een belangrijk doel van ConSense is het vinden van een harmonieus evenwicht van alle aspecten van je ZIJN. Er wordt daarbij geen nieuwe afhankelijkheid gecreëerd maar juist de eigen verantwoordelijkheid gestimuleerd.

Lidmaatschap

Ik ben lid van Reiki Ryoho onder lidnummer: 2009 -31-100-M

www.reikiryoho.com. ( RM-list op alfabet )

Specialisatie

ConSense begeleidt mensen bij hooggevoeligheid, bewustwording en persoonlijke ontwikkeling.

Tevens is er de mogelijkheid voor Reiki behandelingen en Reiki I en II cursussen (vanaf 2 personen).

Kennismakingsgesprekken

In een gratis een vrijblijvend kennismakingsgesprek (individueel, ca 50 min) wordt de werkwijze en duur van een traject (oftewel ‘leergang’) uitgelegd en kun je al je vragen hieromtrent stellen.
Als je beslist om een begeleidingstraject aan te gaan volgt een intakegesprek. Naar aanleiding van je hulpvraag worden de individuele doelstellingen geformuleerd en op een later tijdstip geëvalueerd. Daarna begint de individuele leergang die gemiddeld tussen de 8 en 12 bijeenkomsten duurt. De duur en de intervallen van de bijeenkomsten zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie, je mogelijkheden en vooral van je motivatie om te oefenen.

Er is regelmatig op maandagen en donderdagen de mogelijkheid voor individuele, vrijblijvende kennismakingsgesprekken.
Om voor iedereen ruimschoots de tijd te kunnen nemen en lange wachttijden te vermijden is het nodig om je telefonisch tijdig ervoor aan te melden.

Kosten

Individuele kennismakingsgesprekken van rond een uur zijn gratis.

Kosten sessie particulier: 75 euro (incl.BTW).
Bij vergoeding door werkgever: 95 euro (excl.BTW).

Losse Reiki-behandelingen (60 min) 45 euro.

Voor mensen met een uitkering is een lager tarief mogelijk.
Bel of mail voor de mogelijkheden.

Reiki - cursus prijzen (en data) zijn te vinden op mijn website. Alle prijzen zijn incl. btw.

Neem contact op met Renate Korthof:

Renate Korthof
Website: www.hsp-consense.com
E-mail: consense@gmail.com
Telefoon: 06-12367924

 

 
Tamara Weis.jpg

Tamara Weis - Hypnotherapie en HSP begeleiding

Persoonlijk

Ik heb een holistische levensvisie.
Ik beschouw ieder mens als uniek met een individuele levensweg.
In mijn werk als hypnotherapeut streef ik naar heelwording, zodat iemand steeds meer in harmonie met zichzelf kan komen en uiting kan geven aan zijn individuele potentieel.

Opleidingen

Ik ben afgestudeerd in klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam.
De studie hypnotherapie heb ik afgerond aan de Academie Hypnos.
Bij Instituut EszenzZ heb ik de leergang HSP begeleider gevolgd.
Verder heb ik mij verdiept in het werken met dromen, gestalttherapie, astrologie en de psychologie van Jung.

Verzekeraars

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH). Mijn lidnummer is 04101. Vaak is een gedeeltelijke vergoeding via de verzekeraar mogelijk bij aanvullende verzekeringen.

Specialisatie

Hypnotherapie is een oude vorm van hypnotherapie, waarbij gebruik gemaakt wordt van trance. Trance is een toestand van diepe ontspanning en geconcentreerde aandacht, die contact met het onbewuste mogelijk maakt. In contact met het onbewuste is het mogelijk om nieuwe inzichten te verkrijgen, onverwerkte emoties bewust te worden en te verwerken, hulpbronnen aan te boren en belemmerende overtuigingen los te laten.

Hypnotherapie kan gecombineerd worden met psychotherapie, NLP, EMDR, EFT, droomwerk en HSP begeleiding.

Hypnotherapie kan gebruikt worden bij:
traumatische ervaringen, innerlijke conflicten, depressie, rouwverwerking, burn out en stress, angsten en fobieen, nachtmerries en slaapproblemen, eetstoornissen en verslavingen.

Kosten

Voor zowel een intakegesprek als een sessie worden 90 euro in rekening gebracht.

Neem contact op met Tamara Weis:

Tamara Weis
Website: www.hypnotherapieamsterdam.nl
E-mail: info@hypnotherapieamsterdam.nl
Telefoon:  06-11355546