HSP gezondheidscentrum - EszenzZ Centre
 

EszenzZ Centre

bannebuiksloot.jpg

 

EszenzZ Centre gezondheidscentrum

Welkom bij het EszenzZ Centre!

Het EszenzZ Centre is het eerste en enige integrale gezondheidscentrum in Nederland voor algemene persoonlijke ontwikkeling, hooggevoeligheid (HSP) en bewustwording te Amsterdam.

Het centrum is onderdeel van EszenzZ, Instituut voor advisering, training en begeleiding in de integrale gezondheidszorg waar inmiddels, na de opening in mei 2006, verscheidene psychologen, therapeuten en begeleiders in deze doelgroepen werken. 

Visie

In het integrale gezondheidscentrum werken diverse psychologen, therapeuten en begeleiders. Wij vinden het als gespecialiseerd integraal gezondheidscentrum zeer belangrijk dat je begrepen wordt en dat je je thuis voelt. Daarom is iedereen die binnen ons centrum werkzaam is met hooggevoeligheid zelf ook een hooggevoelig persoon en is de inrichting zeer huiselijk en warm vormgegeven.

We willen ons gezamenlijke expertise gebruiken om samen met onze cliënten hun eigen gestelde doelen zo goed mogelijk te behalen. Zo kunnen we in ons gezondheidscentrum goed met elkaar samenwerken. Dat heeft veel voordelen en kan een cliënt bijvoorbeeld bij de ene therapeut werken aan het herstellen van stressklachten, of leren omgaan met hoogsensitieve lasten of een burnout en bij de ander in hetzelfde gezondheidscentrum in een later stadium, of tegelijkertijd, kijken naar loopbaanbegeleiding en wat de juiste mogelijkheden zijn voor de toekomst. Tevens vinden we het belangrijk dat zowel jongeren als ouderen bij ons op hun plek zijn.

Doel

Ons doel is om voor iedereen met lasten, bijvoorbeeld op het gebied van hooggevoeligheid, een passende vorm van therapie of begeleiding aan te bieden. Denk hierbij aan volwassenen, kinderen en ouders van kinderen die hooggevoelig zijn (HSK). 

Vrijwel iedereen kan door ons ruime aanbod in het gezondheidscentrum zonder lange wachttijden terecht! Tevens wordt er voor therapeuten ook de opleiding 'HSP begeleider' gegeven. Voor het gemak is onze website ook te bereiken via www.hsp.nu.

Persoonlijke ontwikkeling

Uiteraard kun je ook in het EszenzZ Centre terecht indien je geen hoog gevoelig persoon bent maar wel wil werken aan je algemene persoonlijke ontwikkeling. Hooggevoeligheid is slechts een van onze expertises! Denk bijvoorbeeld ook aan het leren omgaan met stress en burnout, loopbaanbegeleiding, eetproblemen, angstproblemen, dwangproblemen, diverse begeleidingen voor kinderen, omgaan met chronische vermoeidheid of chronische pijn, schildklierproblemen, de veel gevraagde virtuele maagband, slaapproblemen, rouw-, en verliesverwerking, werken met homeopathie, EMDR en meer....

De therapeuten hebben een erkende opleiding gevolgd en zijn merendeels lid van een landelijke beroepsvereniging waarbij een (gedeeltelijke) vergoeding door je verzekeraar tot de mogelijkheden kan behoren. Kijk voor meer informatie op de pagina psychologen, therapeuten en begeleiders. Rechtstreeks contact opnemen is zeer eenvoudig en kan direct onderaan ieders profiel. Je kunt ook gebruik maken van de zoekfunctie onderaan de website.

Kennismaken 

De meeste therapeuten en begeleiders organiseren enkele keren per maand een vrijblijvend individueel kennismakingsgesprek. Zo kun je eerst kennismaken met de manier van werken en daar meer over te weten komen. We willen je natuurlijk eerst de gelegenheid geven om te ervaren of de begeleider of therapeut bij je persoonlijkheid past. Dat is een must voor iedereen om een goede en effectieve start te maken.

Test jezelf, HSP literatuur en overige informatie

Herken je zelf misschien ook de eigenschappen van een HSP? Op onze website kun je een uitgebreide HSP 3-in-1 test doen of deelnemen aan het landelijke forum. Tevens zijn de boeken van Antoine van Staveren te bestellen of neem eens een kijkje in onze EszenzZ webwinkel waarin we vele mooie oosterse artikelen aanbieden!

Voor therapeuten die in één van de doelgroepen willen werken bestaan er mogelijkheden om in het EszenzZ Centre voordelig een praktijkruimte te huren.

Vragen? 

Heb je als client of arts vragen of wil je een advies, dan kun je op werkdagen contact met ons opnemen via het algemene nummer: 
0227-608959.

Graag tot ziens!

 

Corona en veiligheid

Tijdens de individuele sessies en groepsbijeenkomsten respecteren we de gestelde regels van het RIVM. We houden zoveel mogelijk anderhalve meter afstand en we ventileren de ruimte. De individuele sessies worden gegeven in een grote kamer van zo'n 23 m2. De groepsbijeenkomsten in een grote hal.

Buiten de gestelde regels hebben we onderzoek gedaan naar ionisatie en het gebruik van luchtreiniging in combinatie met ionisatoren. Sowieso helpt een ionisator en luchtreiniger, volgens wetenschappelijke onderzoeken, schadelijke stoffen uit de lucht te halen en met schone lucht te verversen. Daarnaast helpt een UVC-lamp schadelijke bacteriën en diverse virussen definitief uit te schakelen door het gebruik van negatieve ion technologie. Dit interview legt dat goed uit met een wetenschappelijke basis. Helaas wordt door het RIVM, en de media, te weinig aandacht gegeven aan de zeer effectieve invloed op eventuele aanwezige virussen waaronder het Corona virus.

Daarom hebben wij geïnvesteerd in diverse ionisatoren en reinigers en in onze praktijkruimtes/cursusruimte geplaatst om alle risico's zoveel mogelijk voor iedereen uit te sluiten.

Onder onze aanwezige apparaten hebben we bijvoorbeeld een HEPA filter, tezamen met een UVC-lamp, actief carbon filter en ventilatorfunctie die helpen te lucht te circuleren en te filteren. De negatieve ionen zorgen niet alleen voor het doden van eventuele virussen maar zorgen tevens voor een betere concentratie.

 

Praktijkruimte Amsterdam te huur.jpeg