HSP gezondheidscentrum - EszenzZ Centre
 
Steun Senna.jpg

Senna naar dolfijntherapie!

Instituut EszenzZ steunt en sponsort Senna, omdat wij haar deze effectief bewezen therapie zo gunnen! Daar is geld voor nodig. Zou je haar en haar ouders willen steunen door een financiele bijdrage te schenken? Wij duimen voor haar dat het daardoor in 2019 gerealiseerd gaat worden. Dank jullie wel!

Wie is Senna?
Senna is een vrolijk en lief meisje van 5 jaar. Ze heeft het KBG-syndroom. Dit heeft voor haar veel gevolgen als prikkelverwerkingsproblemen, ernstige taalontwikkelingsstoornis, motorische achterstand, geringe communicatieve vaardigheden, sociaal-emotionele achterstand en problemen en een kwetsbare gezondheid. Zij heeft van baby af aan al veel therapieën gehad en ook nu nog volgt zij verschillende therapieën. Allen effectief, maar haar prikkelverwerkingsproblemen en sociaal-emotionele problemen staan haar ontwikkeling op haast alle gebieden in de weg. Deze problemen zijn erg lastig aan te pakken. Dolfijn ondersteunde therapie is hierin de uitkomst.

Waarom Dolfijntherapie?
Dolfijnen zijn bijzonder sociaal en taakgericht. Uitgebreid onderzoek laat zien hoe kinderen met dolfijntherapie vooruit worden geholpen in sociaal-emotionele ontwikkeling, taal-spraakontwikkeling, motoriek, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen en dat resultaten ook beklijven. Precies waar onze dochter Senna zoveel ondersteuning in nodig heeft. Door interactie met deze dieren en intensieve professionele begeleiding willen wij bij haar grenzen verleggen die met haar huidige/beschikbare therapieën niet of moeizaam verlegd kunnen worden. Voor nu en ook voor later.

Help je mee?
Wij hebben Senna aangemeld bij het Curacao Dolfijntherapie & Onderzoekscentrum (http://www.cdtc.info/nl/) en we zijn blij te kunnen melden dat ze is toegelaten. In het voorjaar van 2019 willen wij daarheen gaan met haar. Hiervoor is geld nodig dat wij niet hebben. Het gaat om een bedrag van 15.000 euro. Help je mee onze droom voor Senna te verwezenlijken? Dit kan door een vrijwillige bijdrage over te maken op NL55RABO0302088881 t.n.v. R. Groenen en t.a.v. Dolfijntherapie Senna (voorkeur) of via https://nl.dreamordonate.com/dromen/senna-naar-dolfijntherapie.
Deel als je wilt dit bericht ook op Facebook en volg ons gerust:
https://www.facebook.com/sennadolfijntherapie.

Wat is dolfijntherapie?
Dolfijn ondersteunde therapie is een bijzondere therapie voor bijzondere kinderen/jongeren met beperkingen en speciale behoeftes. Er wordt een intensieve, op maat gemaakte, therapie aangeboden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende therapievormen, gecombineerd met de interactie met voor de therapie getrainde dolfijn. De dolfijn is de motivator en de beloning voor het gewenste gedrag (lichamelijk, mentaal en emotioneel). 
Publicaties en lopende onderzoeken: 
http://www.cdtc.info/nl/onderzoek/onderzoek.

Wat is het KBG-syndroom?
Het KBG-syndroom is een zeldzame chromosoomafwijking veroorzaakt door een fout op chromosoom 16. Hierdoor wordt een bepaald eiwit niet goed aangemaakt. Kort gezegd functioneren de hersenen daardoor minder effectief dan gebruikelijk. Bij Senna resulteert dit voornamelijk in prikkelverwerkingsproblemen, ernstige taalontwikkelingsstoornis, motorische achterstand, geringe communicatieve vaardigheden, sociaal-emotionele achterstand en problemen en een kwetsbare gezondheid.
Informatie: http://www.kinderneurologie.eu/ziektebeelden/syndromen/KBGsyndroom.php.

Namens Senna, 

Bedankt voor je steun!

Dianne en Richard Groenen
sennadolfijntherapie@gmail.com