HSP gezondheidscentrum - EszenzZ Centre
 
Özlem Manav Yaras.jpg

Özlem Manav Yaras - Hypnotherapie, chronische pijn, virtuele maagband, eetstoornissen

Persoonlijk

Mijn naam is Özlem Manav Yaras, erkende psychosociale hypnotherapeut, Mentaal Emotieve Trainer, OldPain2Go certified practitioner en ervaringsdeskundige in fibromyalgie en chronische pijn. Ik ben tevens een erkende virtuele maagband consulent. Ik heb mij gespecialiseerd in chronische pijn patiënten. Ik help jou om meer zelfvertrouwen te krijgen in je leven en je pijn dermate te verminderen, zodat je leven weer op rails is. Door mijn ervaring met fibromyalgie en chronische pijn kan ik me heel goed inleven in hoe jij je voelt en waar de belemmeringen zijn zowel fysiek, emotioneel en mentaal. 

Mijn werkwijze is intuïtief, onbevooroordeeld en ik stel jou als mens centraal. Betrouwbaarheid en betrokkenheid vind ik als mens en therapeut heel erg belangrijk. Ik zie mezelf gelijkwaardig met mijn cliënten. Ik luister goed naar jou en je probleem en neem daar ook de tijd voor.

Voor Turks sprekende mensen is het mogelijk om de behandelingen in het Turks te krijgen. Correcte informatie-uitwisseling is noodzakelijk om een juiste behandeling te krijgen, daarom vind ik het belangrijk om Turkse mensen in het Turks te behandelen indien nodig.

Visie

Harmonie in ons lichaam zowel lichamelijk als geestelijk is belangrijk om goed te functioneren en je lichaam optimaal te houden. Daarom bied ik naast mentaal-emotionele behandelingen ook lichaamsgerichte behandelingen. Lichaam en geest zie ik als één geheel die continu elkaar beïnvloeden. Als een verstoring optreedt bij een van de twee dan heeft het direct invloed op de ander. Jijzelf zal er in het begin nauwelijks iets van merken totdat je lichaam, en/of je mentale toestand, gaat veranderen en je ontdekt dat jij niet meer degene bent zoals je was. Mijn visie is naar de kern gaan van je probleem en voor ieder een unieke behandeling, zodat het probleem wordt opgelost.  

Specialisatie

Mijn specialisaties zijn: begeleiden van mensen met chronische pijn, virtuele maagband, eet-, angst-, dwang- en identiteitsstoornissen en tevens begeleid ik mensen ook met diverse hulpvragen, o.a. burnout, stress, paniekstoornis, depressie, angsten, fobiën, slaap problemen, onzekerheid, afvallen en trauma’s.

Ik ben een erkende integrale psychosociale hypnotherapeut, Mentaal Emotieve Trainer, OldPain2Go certified practitioner, virtuele maagband consulent, gecertificeerd oorkaars- en lichaamskaars behandelaar, cupping therapeut en hirudotherapeut.

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een (psycho)therapie waarbij gebruik gemaakt wordt van trance. Trance is een toestand van diepe ontspanning en veranderend bewustzijn, waarin contact gemaakt kan worden met het onbewuste.

Als iemand in trance is komt hij in contact met delen van zichzelf wat rationeel minder lukt. Onbewuste processen worden bewust gemaakt, doordat de hypnotherapeut zich richt tot je onbewuste. Hypnotherapie is een methode die het lichaam ontspant. Met behulp van het contact met het onbewuste kan worden gekeken naar de oorzaken van de spanning.

Fysiologische (lichamelijke) processen kunnen hierdoor worden beïnvloed, emoties verwerkt en lichamelijke en geestelijke capaciteiten bewust gemaakt opdat deze beter worden gebruikt. Iedereen heeft een ander verleden, normen, waarden en gedragingen. Belangrijk is te weten dat de hypnotherapeut zich afstemt, op individuele aspecten van jou. Doordat de therapeut zich op jou richt kan deze de juiste behandelwijze toepassen die voor jou geschikt is.

Psychosociale hypnotherapie

De doel van psychosociale hypnotherapie is werken aan je bewustwording. Dit wordt gedaan door naar bewuste en onbewuste processen van je gedachten, emoties en gedragingen te kijken. Niet jij als persoon maar ook je omgeving, familie, vrienden en het milieu waarin je leeft hebben invloed op hoe jij gebeurtenissen hebt leren waarnemen en zo hebt opgeslagen in je onderbewuste. Ook waarden en normen die je hebt overgenomen uit je cultuur bepaald hoe jij onbewust reageert op diverse situaties in je leven. Je onderbewustzijn wordt aangesproken om inzichten te krijgen in belemmerende situaties, ze te herkennen en erkennen dat ze er zijn, doelen stellen wat je zou willen en uiteindelijk het probleem wat bij jou afspeelt op te lossen door nieuwe inzichten te krijgen. Het is belangrijk dat jij als persoon ook daadwerkelijk aan jou belemmerende gedachten gaat werken, de therapeut ondersteunt je hierbij om je doel te behalen, zodat niet alleen gewerkt wordt aan je verleden maar ook aan je toekomst.

OldPain2Go 

Pijnuitstralingen zijn omkeerbaar. Dat is een feit. U kunt herstellen. 

OldPain2Go® is als het drukken op de resetknop van een brandalarm dat nog steeds afgaat in een gebouw waar 10 jaar geleden een brand was. Je hoeft niet in de methodiek te geloven en hoewel het niet voor iedereen werkt, kunnen de resultaten een vermindering of volledige pijnverwijdering zijn. Om jezelf de beste kans op succes te geven, moet je de pijn wel wíllen loslaten. Als je eenmaal begrijpt hoe het proces werkt, heb je een prachtige kans om de controle over je leven terug te krijgen.

Virtuele maagband

Het onderbewustzijn maakt geen onderscheid tussen werkelijkheid en fictie. In tegenstelling tot de risico’s van een operatief aangebrachte maagband (gastric band) kent de virtuele maagband geen negatieve bijwerkingen en- of risico’s. Het is 100% veilig, er is geen narcose nodig, er zijn geen littekens en er is geen herstelperiode van toepassing. Toch blijkt de virtuele maagband minstens net zo effectief als een echte maagband!

Door directe hypnose te combineren met psychologische aspecten kent deze revolutionaire virtuele maagband een zeer hoog slagingspercentage waarbij cliënten op een comfortabele manier hun doelgewicht bereiken en behouden. Het virtuele maagband bestaat uit vier sessies. Tussen elk sessie zit ongeveer 2 weken.

Eerste sessie is de intake en een hypnose sessie. Tijdens de tweede sessie wordt de maagband operatie uitgevoerd. In het derde sessie bij- en afstellen van de maagband. Vierde sessie is een hypnose sessie. 

Verzekeraars

Ik ben lid van de NBVH, Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten, lidnr 12020.
Verder ben ik lid van de RBCZ, Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg, lidnr 180890R.
Hierdoor word ik door aanvullende pakketten van zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed.

Methodiek

 • Psychosociale hypnotherapie
 • EMDR
 • Ademhaling en ontspanning
 • Virtuele maagband
 • Losmaking
 • Delenwerk
 • Regressie
 • Bevrijd Jezelf therapie (afgeleid van EFT)
 • Distraction Reprossessing Therapy (afgeleid van EMDR)
 • Tijdlijntherapie/ ACT (Acceptance Commitment Therapy)
 • Pijnveranderingstechnieken
 • Neuro Linguïstisch Programmeren
 • Transactionele Analyse
 • Cognitieve therapie RET (Rationeel Emotieve Therapie)
 • Mentaal Emotieve Therapie
 • Hypnotherapie
 • OldPain2Go

Tarieven

Gratis oriëntatiegesprek 20 min virtuele maagband. 

Sessie 45 min hypnotherapie €65, -

Sessie 60-90 min hypnotherapie €99, -

Virtuele maagband sessie 90 min €150, -

Sessie Chronische pijn 90 min €150, - 

Neem contact op met Özlem Manav Yaras:

Özlem Manav Yaras 
Website: www.armonihypnotherapie.nl
e-mail: info@armonihypnotherapie.nl
Telefoon: +31 615 89 57 13