HSP gezondheidscentrum - EszenzZ Centre
 
Nienke Kreté-Tolhuijs.jpg

Nienke Kreté-Tolhuijs- Diëtist en Leefstijlcoach

Persoonlijk, visie en werkwijze

Ik ben Nienke Kreté-Tolhuijs en ik ben mijn praktijk ‘Mood & Food’ begonnen omdat ik geloof dat een gezond lichaam, een gezonde geest verdient en andersom. Als je niet lekker in de je vel zit, is het fijn als er op meerdere vlakken gekeken wordt hoe je geholpen kan worden. Dit hoeft niet alleen het veranderen van de voeding te zijn. Het dieperliggende probleem kan ook te maken hebben met stress of nare gevoelens. Daarom ben ik na de opleiding voeding en diëtetiek, ook gestart met de opleiding tot leefstijlcoach. Als je hulp zoekt, is het fijn als je bij zo min mogelijk zorgverleners een zo compleet mogelijke zorg aangeboden krijgt.  

Samen met jou ga ik op zoek naar de vraag achter de hulpvraag. Wat is de reden dat je een bepaald doel voor ogen hebt? Hoe belangrijk is dit voor je? Hoe wil je geholpen worden? Door middel van coachingsgesprekken en persoonlijke adviezen begeleid ik je naar het behalen van jouw doel. 

Niemand is hetzelfde en daarom zal je bij mij nooit een kant-en-klaar advies krijgen. Ik pas me aan aan jouw wensen en situatie. Ik ben empathisch, kundig en enthousiast. En ik geloof dat als jij de stap durft te maken om bij mij aan te kloppen voor een duwtje in de rug, jij het belangrijkste deel van het wandelpad richting jouw doel, gemaakt hebt. The secret of getting ahead, is getting started (Mark Twain), en daar kan ik je bij helpen!

Ik hou niet van lopendebandwerk en standaard adviezen opdreunen. Voor jou maak ik tijd waardoor jij in jouw eigen tempo je pad kan bewandelen. 

Specialisaties

 • Gezonde en volwaardige voeding (bij ziekte)
 • Discipline en motivatie bij stoppen met roken
 • Discipline en motivatie bij het uitbreiden van het beweegpatroon
 • Ontspanning en mindfulness
 • Binnenkort: gecombineerde leefstijlinterventie

Kennismakingsgesprek

Vind je het fijn om te weten wie ik ben en of er een klik is? Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek heb je tijd om vragen te stellen en te beoordelen of mijn manier van helpen bij jouw hulpvraag past.

Beroepsverenigingen

Ik ben lid van NVD (00660952), BLCN en ik sta in het kwaliteitsregister (19104049989). Mijn persoonlijke AGB-code is 24101108. De AGB-code van de praktijk is 24004775.

Vergoedingen

Vanaf 1 april 2020 heb ik een contract met alle zorgverzekeraars in Nederland. Vanuit de basisverzekering heeft iedereen recht op 3 uur (180 minuten) dieetadvisering per kalenderjaar. Dieetadvisering valt onder het eigen risico. Indien het eigen risico nog niet verbruikt is, zullen de eerste drie uur dieetadvisering met het eigen risico verrekend worden. Heb je een aanvullende verzekering? Dan kan het zijn dat er extra uren vergoed worden. Dit kan je nagaan in de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering of je kan contact opnemen met jouw zorgverzekeraar.

Voor een afspraak bij de diëtist is geen verwijsbrief nodig van de huisarts of specialist, echter willen sommige zorgverzekeraars wel een verwijsbrief ontvangen om de dieetadvisering te vergoeden. 

Sinds 1 januari 2019 wordt de leefstijlcoach vanuit de basisverzekering vergoed voor mensen met obesitas, of overgewicht met een risicofactor. De vergoeding geldt voor de Gecombineerde leefstijl Interventie (GLI). Binnenkort wordt bij 'Mood & Food' ook GLI aangeboden. Hiervoor is een verwijsbrief nodig van de huisarts. Heb je een vraag aan de leefstijlcoach en val je niet onder de vergoeding, dan dien je zelf aan het eind van het consult het bedrag over te maken met behulp van een betaalverzoek.

Kosten

 • Intake 60 minuten + 15 minuten uitwerktijd €75,00.
 • Vervolgafspraken per 15 minuten €17,50.
 • Persoonlijk voedingsplan/analyse per 15 minuten €17,50.
 • Toeslag huisbezoek €15,00.

Opleidingen

 • Voeding en diëtetiek, Hogeschool van Amsterdam, cum laude afgerond
 • Post HBO: Leefstijlcoach, AVLEG
 • Post HBO: Voeding en diabetes, Hogeschool van Amsterdam
 • Post HBO: kindervoeding en kinderdiëtetiek, Hogeschool Arnhem en Nijmegen, Start maart 2021
 • Scholing Cognitieve Gedragstherapie, Psydi
 • Scholingen Motivational Interviewing, Tijhaar Coaching
 • Scholing Darmmicrobiota en probiotica, Science for Health
 • Cursus: borstvoeding, Voedingscentrum
 • Cursus: meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling, AUGEO Academy

Neem contact op met Nienke Kreté-Tolhuijs:

www.moodandfood.nl.

info@moodandfood.nl.

06 - 83 614 439.