HSP gezondheidscentrum - EszenzZ Centre

Ben ik goed genoeg?

FB871 2.jpeg

Wanneer ben ik goed genoeg? Wanneer doe ik ertoe of deed ik ertoe? Ben, of was ik zinvol genoeg in het leven dat ik leef? Wat laat ik achter als ik er niet meer ben? Wordt er van mij gehouden?

Het feit alleen al dat je werkelijk beseft dat je bestaat, dat het leven zelf, wat jij bent, je heeft neergezet op een wijze waarvan er nergens op aarde een tweede van te vinden is. 
Met al je warme bedoelingen, je ware wensen voor anderen, voor je kinderen, je woorden in situaties, je gemeende intenties. Er is niemand zoals jij. Is dat niet prachtig op zichzelf? 

Zonder jouw aanwezigheid was er geen enkele interactie met wie dan ook mogelijk. En hoe ver jouw woord reikt weet je zelf niet. Slechts één plotselinge zin uit jouw mond, kan een ander leven radicaal veranderen, zonder dat je het ooit te weten zal komen. Zonder jou waren wij met zijn allen niet compleet, omdat jij een radar bent in onze gezamenlijke levensklok. Zonder jou, is onze tijd op.

De aanwezigheid van jou, kan voor een rimpeling zorgen aan de andere kant van de wereld. Waardoor?

Omdat we verbonden zijn in het levensweb, en daar hoor jij nu bij. Omdat je er al bent.

Dankzij jou ontstaat er wellicht een nieuw leven in je leven, wat zichzelf kan gaan beleven als kind. Dankzij jou kan het zichzelf gaan herkennen als Liefde. Hoe zinvol is dat? 

Alleen al jouw aanwezigheid in de moeilijke momenten in iemands leven kunnen zorgen voor een onzichtbare aanraking in het hart. En bovenal kan jouw aanwezigheid met jezelf in moeilijke tijden de aanraking met je eigen hart verdiepen, als je vanuit het oog van Liefde naar jezelf durft te kijken, en niet vanuit de verwachtingen en hoe het zou horen of moeten zijn. Is dat niet waar het werkelijk om gaat? 

Het leren van de waarde om in Liefde met jezelf te gaan leven, door kwetsbaar te durven zijn naar de wereld, en bovenal, naar jezelf. Zonder angst, maar in vertrouwen. Om lief en warm te zijn naar jezelf. Om jezelf te leren omarmen, om jezelf te leren liefhebben in wie je bent. Uiteindelijk maakt het je vrij. Echt vrij. 

Jouw geleefde en beleefde aanwezigheid behoort juist tot de grote dingen die resteren als je er op een dag niet meer bent. Dat je er was, in nabijheid, in aandacht, in Liefde. Dan leef je voort zonder woorden in harten, in het energetische onvergetelijke.

Het gaat er niet om wat je doet.
Het gaat er om dat je er bent.

Dat je jezelf bent.

Word een levenskunstenaar

paint.jpg

Door de duistere paden van het leven te bewandelen worden je ogen geoefend en ga je zelfs in de duisternis het licht zien. Heeft het wel schoonheid als je overdag het licht kunt zien? Het heeft schoonheid wanneer je ogen zo geoefend zijn in de duisternis dat je in de donkerste nacht kunt zien dat de dag erachter schuilgaat. Als je in de donkerste nacht de ochtend kunt zien, dan is er schoonheid. Als je in het laatste het hoogste kunt zien, word je een levenskunstenaar. Je wordt geen afwijzer, maar een jazegger tegen dat wat er is.

Accepteer en beRUST, en langzamerhand zul je merken dat hoe meer je accepteert, des te minder je verlangt. Wanneer je berust, gaat je belangstelling nergens anders heen. Je leeft van moment tot moment in diepe aanvaarding. Je groeit dan als vanzelf, zonder enig doel, zonder verlangen ergens heen te gaan en iets of iemand te worden.

Wees jezelf, dat is het enige dat je ooit werkelijk kunt zijn en kunt bereiken.

Volmaaktheid

sun_2760226699177099264_n.jpg

Volmaaktheid is niet iets dat verworven hoeft te worden. Je hoeft het niet te bereiken, er niet voor te vechten. Je hoeft geen oefeningen te doen en geen zware wegen te bewandelen. Je hoeft je slechts in dit ene moment te realiseren dat de perfectie alles is dat er nu is, dat het leven dat je bent zichzelf doet, en dat je zelf een weergave van die prachtige volmaaktheid bent.

Alles is exact perfect in wat het is en herkenbaar in alle tegengestelden. Van winter naar zomer, van donker naar licht, van bezitten naar verliezen, van leven naar dood.

Volmaakte compleetheid. Daar ben jij een uiting van.

Een liefde-vol mysterie.
Ongrijpbaar en overal tegelijk.

Is dat geen wonder?

Be soft

44083328_1883366921711160_1942134445465141248_n.jpg


Word niet dat, wat in de wereld gebeurt. Het verhardt je. Je wordt een voortdurend klagend emotioneel pijnlichaam. Ontken niet wat er speelt, maar blijf in je handelen wat je reeds was, voordat de levensfilm zich aan je openbaarde.

Oordelen

43878419_1874941045887081_8681401310752276480_n.jpg

Oordelen zijn zo snel gemaakt, maar als we even stilstaan en goed waarnemen, zijn we als mens ALLEMAAL op zoek naar een vorm van Liefde en eenheid.

Om dat te verkrijgen, daar heeft de mens werkelijk ALLES voor over. De roep is onvermijdbaar krachtig. 

Je eigen hart gaat meer open als telkens gezien wordt dat iedereen naarstig op zoek is naar deze vorm van universele compleetheid. Omdat men denkt het te zijn kwijtgeraakt.

Zodra het gedrag in de zoektocht naar Liefde ook als Liefde wordt gezien en ervaren, verdwijnt het oordeel.

<3

Is liefde pijnlijk?

25508023_1544232148957974_7400347636961465022_n.jpg

Iedereen zegt dat liefde pijn doet. Dat klopt niet..
Eenzaamheid doet pijn en afwijzing..
Iemand verliezen doet pijn en afgunst ook.

Iedereen haalt deze door elkaar met liefde.
Maar in werkelijkheid is liefde de enige factor,
die alle pijn doet oplossen,
en mensen zich weer prachtig doet voelen.

Liefde is het enige op de wereld dat geen pijn doet.

Liam Neeson (1952 – ), acteur

Moed

Moed.jpg

Moed

Voor moed mogen we ons hart durven laten spreken, de repeterende taal van het denken durven laten varen.

Voor moed mogen we het verleden waarin we gekwetst werden als verhaal durven loslaten en het vertrouwen hebben te kunnen omgaan met een mogelijk nieuwe kwetsuur omdat we anders in eeuwige cirkels blijven ronddraaien.

Voor moed mogen we zelf gaan handelen en verantwoordelijkheid nemen, en niet afwachtend zijn of blijven in hoe de ander de kwetsuur mogelijk zal helen. Moed zelf heelt de kwetsuur door volwassen te zijn.

Voor moed mogen we leren te vertrouwen en onszelf in echtheid, kwetsbaarheid en openheid te durven laten zien, ook al is dat niet onze sterkste kant, ons ego aan de kant te durven zetten in plaats van op onze veilige terp te blijven staan.

Via moed durven we te handelen vanuit een diepste hartenwens, vanuit de daadwerkelijke wens voor liefde en verbinding met onszelf en de ander.

Via moed ondernemen we, handelen we, stappen we voorwaarts, gaan we een muur over, richten we het hoofd vooruit en durven we, ondanks angst, koppigheid en weerstand, te ondernemen via een eigen hartverbinding.

Moed, niet omdat het moet, maar omdat de daadwerkelijke wens van het eigen hart erom vraagt.

Je ego gaat dan geestelijk op de knie. Je hart krijgt dan de ruimte om datgeen te ontvangen wat je diep in jezelf zo graag wenst.


Uit het boek: Zijnspiraties.

Praten is de start!

29572232_1632406556807199_2248697726311071744_o.jpg

Praten over dat wat in je leeft is een essentiële start om bevrijd te kunnen worden van innerlijke lasten. Soms is dat lastig als we in de opvoeding hebben geleerd om maar beter onze mond te houden. Men vond je bijvoorbeeld een aansteller, een zeur, te gevoelig, lastig, moeilijk, iemand die van een mug een olifant maakt. Op een dag stopte je met uiten. Het voelde nutteloos omdat je toch niet werd gehoord door anderen die niet de kunde hadden om te luisteren. 

Uiteindelijk wil energie maar een ding, en dat is ruimte krijgen om te stromen. Ga niet op dezelfde manier met jezelf om, als dat de buitenwereld vroeger met jou om ging. Wuif jezelf niet weg maar ontvang je waarheid en eigen beleving. Luister eerst eens naar jezelf en zoek dan iemand die naar je wil luisteren. Praten is de eerste stap om bevrijd te worden van je innerlijke lasten.

Het is als uitdrukken in plaats van ingedrukt blijven. Uiten, in plaats van innen.

1   |   2   |   3   |   4   |   5      »