HSP gezondheidscentrum - EszenzZ Centre

Reacties en ervaringen

Laat een bericht achter in ons gastenboek.

Reactieformulier

'Ik kan het soms niet rijmen, de dichtheid in mijn hoofd met de openheid van mijn hart'

Rijmen kan ik het nog steeds niet altijd, maar het belangrijkste dat ik hier geleed heb, is vooral het beter luisteren naar mijn hart en wat er zich in mijn hoofd afspeelt meer waar te nemen in plaats van als waarheid aan te nemen.

Maar hoe doe je dat dan? Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet goed wist waar ik aan begon van te voren met de leergang. Daar begon gelijk het eerste 'loslaten', dat was best een beetje eng, maar ik ben zo blij dat ik niet heb opgegeven.

Ik kijk terug op een reis, met pieken en dalen, uitdagingen, confrontaties, weerstand, waarbij uiteindelijk het vertrouwen, het durven loslaten het gewonnen heeft. Het heeft mijn kijk op het leven enorm veranderd.

Er is een soort kwartje gevallen waardoor er bij mij een hele andere levenshouding is ontstaan, teruggaan naar het 'oude' is geen optie meer.

Dankbaar dat ik hier voorbij kwam 💚.

Jessie10-01-2018 21:43

Na een jaar hard werken aan mezelf, sta ik nu evenwichtiger in het leven. Door het uitvoeren van de aangereikte oefeningen en het verkrijgen én eigen maken van nieuwe inzichten, blijf ik beter in balans met mezelf. De wereld om mij heen kan ik niet veranderen, maar wel kan ik nu voor mezelf de keuze maken anders om te gaan met invloeden van buitenaf. Iets waar ik voorheen veel moeite mee had. Voor mij betekent het dat ik beter kan functioneren, privé en ook in mijn werk. Ik mag het verleden loslaten, in het hier en nu mezelf zijn, en kan positief naar de toekomst kijken. Het is een weg van vallen en weer opstaan geweest, maar ik ben heel blij dat ik deze uitdaging ben aangegaan. Dank aan Antoine voor de fijne begeleiding en het in mij gestelde vertrouwen dat ik op de goede weg ben!!!

Marian06-12-2017 21:10

Diep, diep in de modder, daar zat ik. Ineengedoken, verstopt, veilig in het donker. Eenzaam in het donker, het leven klopte aan, maar ik durfde niet. Zo vertrouwd was het donker, de kilte, de kou. Soms voelde ik even de warmte, en zag ik door een kiertje het licht. Het nodigde me uit, 'kom maar'. Soms, heel soms dan twijfelde ik, en zo ontstond de wens, de wens om te groeien. Er was ook nog wel twijfel, kon ik dit wel? Mocht ik dit wel? Zou ik veilig zijn? Wie was ik eigenlijk? Wie zou ik zijn in het licht? Een hoop vragen, geen antwoorden, de onzekerheid, maar ergens ook de verbinding. En toen stond ik op, ik groeide uit de zwaarte, uit het donker. Ik kreeg kleur en werd zichtbaar. Mijn hart werd geopend. De liefde ging stromen en stroomt. Vol kleur, mijn leven. Een voorjaar met groei, een zomer met warmte, de herfst vol bezinning, de winter voor rust. En altijd komen de bloemen weer terug op mijn akker. Vol kleur. Verandering in de seizoenen, maar de liefde blijft. Geen afscheid, maar een nieuw begin, met mijn oude ik." M.

(Bericht van oude website)

M.14-11-2017 18:21

In april heb ik de opleiding voor HSP begeleider afgerond. Heb het gelijk in de praktijk gebracht. En het werkt echt! De cliënten zijn erg positief en ervaren positieve veranderingen in hun leven. Aan het einde van de leergang zijn de lasten flink verminderd. Ook heb ik mijn dochter mogen begeleiden en zij heeft het als een mooie reis ervaren. Zij noemt het een ervaring voor het leven.
Ik heb de opleiding zeer positief ervaren en vindt het een verrijking voor het leven, zeker een aanrader voor toekomstige begeleiders. JH

(Bericht van oude website)

JH14-11-2017 18:20

Ik voelde me altijd 'een reiziger zonder doel' (Frank Boeijen). Sinds de ontdekking en erkenning van mijn hooggevoeligheid ben ik al een paar stappen verder. De gevoeligheid die ik herken in mijn therapeut, Alexander Verbree, geeft me kracht en voedt de geloof, hoop en liefde die ik al voorstond. Knuffels lieve HSP-ers.

(Bericht van oude website)

Martijn14-11-2017 18:18

Na verschillende soorten therapieën gehad te hebben, was ik nog steeds niet waar ik wilde zijn. Ik kan mij nog erg goed herinneren hoe ik mij voelde toen ik voor het eerst bij het eszenzz centre kwam. Ik heb erg veel aan de leergang gehad en kan zeggen dat ik eindelijk op de plek ben waar ik wil zijn.. In het hier en nu! Nogmaals bedankt!

(Bericht van oude website)

Stephanie14-11-2017 18:17

Een klein jaar geleden ben ik bij EszenzZ begonnen aan de individuele leergang. Wat een verademing om met iemand te praten die niet alleen luistert,maar ook voorbeelden geeft over eigen ervaring en ondervindingen en je naar jezelf en je omgeving laat kijken op een andere manier.Je echt begeleid met voorbeelden uit de praktijk en waar je zelf mee aan het werk mag gaan. Zo leuk om te doen zeker als je merkt dat hoe meer je oefent je je steeds beter gaat voelen!!! Geen uren praten over jezelf en zeker GEEN medicijnen.....nee,je doet het zelf en bent dan ook best trots op jezelf als je voelt dat je je steeds een beetje rustiger,minder depressief en meer in balans gaat voelen. Het is nu allemaal een onderdeel van mijn leven en kan ik genieten, kan ik zijn...Nogmaals heel veel dank voor alles en ik hoop dat jullie nog heel veel mensen kunnen begeleiden in hun zoektocht naar zichzelf en hsp zijn...!!!

Liefs,Gisele

(Bericht van oude website)

Gisele14-11-2017 18:16

Hallo Antoine,

Via deze weg wil ik jullie bedanken voor je begeleiding tijdens mijn Individuele Leergang. Dankjewel voor de handvatten die je me hebt gegeven. Voor je fijne rustige benadering waarbij je me soms een hart onder de riem hebt gestoken maar nog vaker een spiegel hebt voorgehouden.
In de afgelopen periode heb ik geleerd het "HSP zijn" een plaats te geven. Ook heb ik geleerd dat ik mezelf mag zijn. In welke omgeving dan ook.
Inmiddels heb ik genoeg vertrouwen dat ik het vanaf nu weer zelf kan.

Daarom bij deze; Nogmaals bedankt.

Groetjes
Joke

(Bericht van oude website)

Joke14-11-2017 18:14

Reactieformulier

Reactieformulier