Instituut EszenzZ
 
EszenzZlogo2021-HQ.png

Wie zijn we?

EszenzZ is een Instituut voor bijscholing, omscholing en nascholing in de complementaire zorgverlening en voor cliëntgerichte individuele training en begeleiding in de geestelijke gezondheidszorg.

We zijn sinds 17 augustus 2021 gevestigd en werkzaam in ons karakteristieke pand (1895) aan de Dorpsstraat 84-86 te Wervershoof (gemeente Medemblik). 

 

 

Wat doen we?

1. We werken cliëntgericht in zowel de individuele begeleidingen als in de groepsleergangen voor professionals. De cliënt staat centraal. De boeddhistische psychologie (ofwel de contemplatieve psychologie), de moderne hypnotherapie, Mentaal Emotieve Training, en eigen ontwikkelde technieken zoals de inmiddels landelijk bekende 'binnenwereld-buitenwereld' techniek, vormen de basis van onze EszenzZ methode. Deze zijnsgeoriënteerde methodiek wordt in de individuele begeleiding en in de groepsleergangen door onze cliënten en cursisten vrijwel altijd als natuurlijk, luchtig, effectief en vernieuwend ervaren. 

2. We zijn sinds 2003 gespecialiseerd in het individueel begeleiden van cliënten die lasten ondervinden omtrent het hooggevoelig zijn. Hoe ga ik als HSP met mijn hooggevoeligheid om in een 'anders sensitieve' maatschappij? Hoe leer ik vanuit mijn eigen centrum te handelen i.p.v. slachtoffer te zijn van prikkels uit de buitenwereld? Onze individuele leergang 'Leven met Hooggevoeligheid' geeft je de mogelijkheid dit op een effectieve en praktische manier te integreren in het dagelijkse leven. Leren gebruik te maken van een opmerkingsbegaafdheid, in plaats van er lasten van te ondervinden. Lees meer hierover in de boeken 'Bewust-er-zijn met hooggevoeligheid en Hartsverhalen voor iedere HSP' van Antoine van Staveren

3. We zijn tevens gespecialiseerd in het behandelen van eetstoornissen, dwangproblemen, angstklachten, burnout en identiteitsproblematiek.

4. We bieden een unieke praktische specialisatie aan voor psychologen, coaches en therapeuten in de vorm van de opleiding 'HSP Professional' en de kortere basisleergang 'HSP Begeleider' die een keer per jaar starten. De EszenzZ methode is een eigentijdse en effectieve methode om met name Hoog Sensitieve Personen in hun mogelijkheden te begeleiden. Ook worden er steeds meer andere workshops en cursussen aangeboden.

5. We onderscheiden ons door een unieke warme en sfeervolle plek en locatie. Iedere client krijgt gratis de gelegenheid om van onze privé rustruimtes en tuin gebruik te maken voor meditatie en stilte of voor muziek en literatuur.

6. We realiseren een landelijk netwerk HSP professionals: 'HSP Begeleiding Nederland'. Een netwerk voornamelijk eigen opgeleide professionals om in heel Nederland kundige lokale begeleiding te kunnen aanbieden voor Hoog Sensitieve Personen.

7. We bieden het grootste HSP forum in Nederland op Facebook aan met ruim 15.000 leden. Tevens ruim aandacht voor filosofie, levensbeschouwing, spiritualiteit en bewustwording. Zoek eenvoudig op Facebook naar 'Bewust-er-zijn met hooggevoeligheid'.

8. Via ons 'Life for Life project' bieden we aan diegenen met een financiële probleemsituatie meer mogelijkheden tot het ontvangen van gewenste zorg. 
 
9. We bieden de oosterse winkel 'Boeddha Centre' aan: exclusieve oosterse beelden, aziatische kunst en originele cadeau artikelen. Deze winkel is ook op afspraak te bezoeken in Wervershoof.

   

Vergoedingen

Sinds 1 januari 2020 zijn we vanwege verschillende redenen niet meer aangesloten bij beroepsverenigingen en daardoor worden individuele behandelingen bij Antoine van Staveren niet meer deels vergoed door de zorgverzekeraar.

Door de stijgende zorgpremies en overige kosten zien we dat veel mensen er steeds meer voor kiezen zich niet aanvullend te verzekeren. Het daadwerkelijke jaarlijkse voordeel om aanvullend te verzekeren wordt na een simpel rekensommetje voor veel mensen steeds kleiner. Gemiddeld genomen bezoek je ons slechts eens per twee weken, wat de kosten natuurlijk aanzienlijk drukt. Uiteraard wordt er in de tussentijd thuis geoefend en wordt er vaak contact gehouden met ons (kosteloos).

Voor ons zelf geeft het meer tijd, ruimte, vrijheid en diverse middelen om met volledige passie dat werk te doen wat we graag willen doen.

Voor diegenen die geen financiële middelen hebben, voorzien wij in het Life for Life project. Per situatie worden de mogelijkheden bekeken.

Soms zijn er wel mogelijkheden voor vergoedingen:

Via de werkgever
Een individuele leergang is zeer geschikt bij (preventie van) overspanningklachten en burn out bij een (hooggevoelige) medewerker. Iets wat veel voorkomt in Nederland en zeker bij Hoog Sensitieve Persoenen (HSP). Onze EszenzZ methode is effectief en dat heeft onafhankelijk onderzoek (zie onze website) aangetoond. In veel gevallen is er sprake van ziekte vanwege stress of burn out. De werkgever kan er voor kiezen om mee te betalen aan je individuele begeleiding en herstel. Door de juiste begeleiding kun je straks veel gezonder en krachtiger terug op je werkplek integreren en heeft ook de werkgever daar profijt van. Het bespaart de werkgever veel geld. De bedrijfsarts moet vaststellen dat een deel van jouw klachten ook werkgerelateerd zijn. Vervolgens ben je zelf vrij jouw hulpverlener te kiezen, ook al zeggen sommige werkgevers van niet.

Via de Arbo-dienst van het bedrijf
Bijvoorbeeld in het kader van burn out preventie. Hierbij dien je contact op te nemen met de bedrijfsarts.

Via PGB
Mensen met een Persoons Gebonden Budget kunnen in een aantal situaties de kosten via PGB vergoed krijgen.

Via het UWV
Als je een uitkering ontvangt, dan kun je bij de uitkeringsinstantie (UWV) informeren naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van je herstel en reïntegratie. Misschien kun je met het UWV een Individuele Reïntegratie Overeenkomst sluiten. 

Vanuit een opleidingsbudget, jouw POP (Persoonlijk OntwikkelingsPlan)
Meestal reserveert de werkgever een opleidingsbudget per medewerker. In sommige CAO’s is dat zelfs verplicht.

Dit budget mag je gebruiken voor je persoonlijke ontwikkeling, als je kan aantonen dat dat ten goede komt van jouw werkprestaties.