HSP gezondheidscentrum - EszenzZ Centre
 
Peter Goosensen.jpg

Peter Goosensen - Homeopathie en coaching bij hooggevoeligheid, stress en burnout

Persoonlijk

Mijn naam is Peter Goosensen (1967). Na een afgeronde studie aan het Conservatorium van Amsterdam ben ik gedurende 30 jaar met veel plezier werkzaam geweest als musicus. Rond mijn 40e levensjaar heb ik naast de muziek mijn tweede passie gevonden in de klassieke homeopathie. Met een onderbreking ben ik sinds 2011 werkzaam als homeopaat in mijn praktijk in Alkmaar en sinds 2018 ook in het EszenzZ Centre in Amsterdam.

Visie

Homeopathie is een natuurlijke en holistische geneeswijze: gekeken wordt naar de totale mens in samenhang met de gezondheidsklachten die zich manifesteren. Een consult is een ontmoeting waarbij we samen verkennen wat jou bezighoudt, wat je voelt en ervaart en op welke punten er verbetering mogelijk is. Jouw verhaal is hierbij leidend: symptomen op diverse niveaus fungeren als wegwijzers die leiden naar de aangewezen homeopathische geneesmiddelen. 

Hooggevoeligheid zie ik als een bijzondere en waardevolle eigenschap die behalve een aantal mooie aspecten ook uitdagingen met zich meebrengt. Als ervaringsdeskundige kan ik me goed inleven in de thema’s waar HSP’s mee kunnen worstelen. Homeopathie zie ik als een prachtig instrument dat naast het stimuleren van de gezondheid ook kan helpen bij het ontwikkelen van sensitieve weerbaarheid. 

Specialisatie

Als gediplomeerd en ervaren homeopaat ben ik breed georiënteerd en kan ik homeopathie op een verantwoorde wijze toepassen in veel situaties. Mijn specialisatie is het begeleiden van hoogsensitieve mensen met behulp van homeopathie en aanvullende coaching. 

*HSP traject

Voor hooggevoelige kinderen en volwassenen heb ik een HSP traject ontwikkeld. Het is een combinatie van homeopathie en coaching en kan, afhankelijk van de hulpvraag, in diverse vormen worden afgenomen. Het traject heeft een positieve insteek met veel aandacht voor bewustwording en persoonlijke groei. Uit de reacties van mensen die het traject hebben gevolgd blijkt dat het voorziet in een behoefte.

*Homeopathie als natuurlijke aanvullende geneeswijze

Sowieso kun je, HSP of niet, met diverse gezondheidsklachten bij mij terecht. Vrouwen kiezen tijdens hun zwangerschap voor homeopathie als aanvulling op reguliere zorg bij misselijkheid, vermoeidheid of stemmingswisselingen of voor hun pasgeboren kindje met onrust, slaapproblemen of darmkrampjes. Kinderen met faalangst, leer- en concentratieproblemen kunnen met homeopathie geholpen worden evenals volwassenen met stress en overspannenheid. Kortom, teveel om op te noemen.

Opleidingen

In 2011 studeerde ik af aan de School voor Homeopathie in Amersfoort, een zesjarige parttime beroepsopleiding. In het curriculum van deze opleiding was naast anatomie, fysiologie, pathologie, filosofie en kennis van homeopathische geneesmiddelen veel ruimte voor persoonlijke groei en voor het ontwikkelen van een visie op ziekte en gezondheid. 

Na deze opleiding volgde ik supervisie bij Alex Leupen, homeopathisch arts in Utrecht. 

De diploma’s Medische Basiskennis (MBK1, MBK2 en MBK3) behaalde ik bij CECZ (Centraal Exameninstituut Complementaire Zorg).

Momenteel volg ik een Post Graduate voor professionele en ervaren homeopaten. Verder bezoek ik regelmatig medische en homeopathische themadagen en ben ik onlangs gestart met een opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde. 

Lidmaatschap 

Registratie beroepsverenigingen NVKH, RBCZ, SCAG. De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de consultkosten vanuit het aanvullende pakket, kijk hier naar voor een overzicht of informeer bij je verzekeraar. 

Kennismakingsgesprekken

In het EszenzZ Centre is het mogelijk een afspraak te maken voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Dit gesprek is bedoeld om te ervaren of het voor beide partijen goed voelt om een behandeltraject aan te gaan. Bel of mail me gerust voor een afspraak (zie contactgegevens). 

Kosten

Kosten sessie homeopathie: 75,00 euro*

Kosten sessie homeopathie + HSP coaching: 85,00 euro*

(*) Consultprijs is excl. homeopathisch geneesmiddel

Kosten HSP trajecten (homeopathie + coaching): aangepast tarief, informatie op aanvraag. 

De duur van een behandeling varieert van één of enkele consulten bij een acute klacht tot rond de tien sessies voor een behandeltraject HSP begeleiding. Na het afronden van een behandeling kiezen veel mensen voor begeleiding op de langere termijn in de vorm van periodieke onderhoudsconsulten.

Neem contact op met Peter Goosensen:

Peter Goosensen

Website: www.homeopaatalkmaar.com
Email: homeopaat.eszenzz@gmail.com
Telefoon: 06-21606430