HSP gezondheidscentrum - EszenzZ Centre
 
Ellen Nabuurs.JPG

Ellen Nabuurs - (Kinder)coach, (Kinder)yoga docent, traumasensitief werkend, psychologie counseler

Persoonlijk

Mijn naam is Ellen Nabuurs, intuïtief coach en yogadocente. Ik ben 31 jaar en woon in Amsterdam. Ik ben gespecialiseeerd in het begeleiden van kinderen en jongeren.

Samen met jou ga ik kijken naar wie je bent en hoe je je voelt. Door eens te kijken wat er van binnen gebeurt ondek je jouw talenten. En deze kan je omzetten in hulpbronnen zodat je meer rust en ruimte voor jezelf ervaart.

In 2010 ben ik als vrijwilligster naar Afrika gegaan. Daar werkte ik met getraumatiseerde kinderen. Het raakte me diep in mijn hart toen ik hoorde wat zij hebben moeten meemaken. Dat maakte het wel extra bijzonder dat ik een liefdevolle connectie en het vertrouwen wist op te bouwen met deze kinderen. Na deze reis wist ik meteen dat ik daarin verder wilde in Nederland. Toen ben ik de opleiding Social Work begonnen en startte ik als vrijwilliger bij de Kindertelefoon. Bij de Kindertelefoon heb ik geleerd hoe ik een kwetsbaar kind het vertrouwen te geven om te vertellen wat er in hem om gaat. Stapje voor stapje, heel voorzichtig.

In 2015 ben ik aan de slag gegaan bij Balans en Impuls, een psychologisch trainings- en adviesbureau. Ik begeleidde volwassenen (met burn-out klachten, depressie en zeer complexe PTSS) op een praktische manier in de thuissituatie. Hier kwam ik in gezinnen terecht waar weinig aandacht leek te zijn voor de kinderen, terwijl ik zag hoeveel impact de problematiek van ouders op het kind hadden. Dat heeft me getriggerd om een Kindercoach opleiding te volgen, NLP en Yoga Teacher Training.

Visie

Sinds augustus 2019 ben ik gestart met mijn eigen praktijk Liebelle. Ik doe mijn werk met heel veel plezier en ik vind het prachtig om te zien hoe mooi en uniek ieder mens, dus ook ieder kind, is. Ik laat het kind voelen zodat hij zelf op basis van zijn gevoelens en behoeften een fijne keuze voor zichzelf kan maken. Dit zorgt voor vertrouwen.

Als iemand zelf kan voelen en vertellen waar hij behoefte aan heeft, dan ontstaat er een prachtig vertrouwen in zichzelf. Dat is wat ik ieder mens, ieder kind gun.

Specialisatie

Door mijn ervaring in yoga en een cursus in het werken met hooggevoelige kinderen, werk ik veel met hooggevoelige kinderen. Tevens heb ik me gespecialiseerd op het gebied van trauma en werk ik traumasensitief. 

Werkwijze

Omdat kinderen nog een goede toegang hebben tot magisch denken en het vertalen van gevoel naar beelden, gebruik ik een combinatie van coaching technieken (tekenen, spel, gesprekskaartjes) en lichaamsgerichte technieken (yoga, mindfulness, visualisatie). De creatieve oefeningen zijn vaak een resultaat van mindfulness en yoga practice waar ik het kind in meeneem. Door te visualiseren en te bewegen komen kinderen vaak tot bijzondere inzichten die ze vervolgens creatief kunnen uitwerken op hun eigen manier. Het kind is dan op een ontspannen manier bezig en leert te vertrouwen op zijn eigen gevoel.

Kennismakingsgesprek

Wil je meer weten over de aanpak en wat ik voor jou kan betekenen? Kom dan langs voor een gratis kennismakingsgesprek. Op die manier kun je mij leren kennen en voelen of er een klik is. Dit is een vrijblijvend gesprek en duurt ongeveer 45 minuten.

Opleidingen & trainingen

  • HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening
  • Post HBO Kindercoach/-counseler bij BGL
  • Post HBO Psychologie Counseling bij SCN
  • Traumasensitief werken bij Trauma Company
  • Kinder- en volwassenen Yoga Teacher training
  • Hooggevoeligheid voor kinderen

Aangesloten bij

  • Merk Hoe Sterk (nazorg behandeling PTSS)
  • SKJ geregistreerd
  • Jip en Jan Yoga academie
  • Adiona (voor kindercoaches en kinderyogadocenten)

Kosten

De prijs van een individueel traject is 75,00 per sessie (incl. 21% btw). Een sessie duurt 45 tot 60 minuten.

Vergoedingen

De coaching en trainingen worden momenteel nog niet vergoed door de zorgverzekeraar. Vanaf september 2020 wordt het gedeeltelijk vergoed door de aanvullende verzekering. In enkele gevallen worden de kosten vergoed vanuit een PGB.

Neem contact op met Ellen Nabuurs:

Website: www.praktijk-liebelle.nl

Contactformulier: http://praktijk-liebelle.nl/contact/

Telefoonnummer: 06-46285638

E-mail: ellen@praktijk-liebelle.nl

Binnen 24 uur neem ik contact met u op!